‘Doet gemeente Wijchen mee aan Orange the World?’

Foto: Orange the World

Kernachtig Wijchen wil van het college van burgemeester en wethouders weten of de gemeente ook dit jaar weer meedoet met Orange the World, de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes.

De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag.

Activiteiten

De dagen tussen beide data zijn de 16 dagen van actie. Inmiddels worden in meer dan 100 landen in deze periode gebouwen of andere objecten oranje uitgelicht, en worden debatten, tentoonstellingen, demonstraties en allerlei andere activiteiten georganiseerd.

Wijchense molen

Raadslid Annemarie Driessen van Kernachtig Wijchen. Beeld: gemeente Wijchen

“Ook Wijchen heeft de actie de afgelopen jaren ondersteund door bij het kasteel een oranje vlag te hijsen en de Wijchense molen oranje te verlichten”, zegt Annemarie Driessen, raadslid voor Kernachtig Wijchen. “Ons bereikte het bericht dat de gemeente dit jaar niet aan de actie deelneemt en de molen niet gaat verlichten vanwege de kosten. Wij begrijpen dit gezien de actuele situatie op de energiemarkt en vanuit duurzaamheidsoogpunt.”

Welke manier

Kernachtig Wijchen wil weten of de gemeente de actie Orange the World ondersteunt en zo ja, op welke manier aandacht aan de actie wordt besteed.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen