Lezing over ‘Golden Boy’ Gustav Klimt

Foto: Van Gogh Museum

Naar aanleiding van de grote Klimt-expositie in het Van Gogh Museum geeft Arjan Moscoviter dinsdag 25 oktober een lezing in de Bibliotheek Wijchen. Hij gaat hierbij in op het werk van deze kunstenaar, die wegens zijn veelvuldige gebruik van bladgoud ook wel de Golden Boy wordt genoemd.

In zijn oeuvre komt de Oostenrijkse kunstenaar Klimt (1862-1918) tot een bijzondere synthese tussen verschillende invloeden die soms tegengesteld lijken te zijn. Enkele jaren geleden was er in Den Haag een expositie die vooral de betekenis van het werk van Jan Toorop voor Klimt belichtte.

Ontwikkeling

Arjan Moscoviter. Foto: de Bibliotheek Wijchen

De expositie die in Amsterdam tot en met 8 januari 2023 te zien is, geeft een breder en meer omvattend beeld van het werk van de kunstenaar. In de lezing in Wijchen gaat Arjan Moscoviter in op de ontwikkeling van zijn kunst, de inhoud en de stijl die ook vandaag nog zo veel mensen weet te raken.

Aanmelden

Deze lezing is bedoeld voor iedereen die zich interesseert voor de vroegmoderne kunst en laat zich uitstekend combineren met een bezoek aan de tentoonstelling in het Van Gogh Museum.

De lezing in de Bibliotheek begint om 14.00 uur en duurt 2 uur. Belangstellenden kunnen zich via de website aanmelden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen