Gemeente Wijchen laat vlag Orange the World wapperen

Foto: gemeente Wijchen

Wijchen sluit zich aan bij de internationale campagne Orange the World tegen geweld tegen vrouwen. Daarom wappert vanaf vrijdag de campagnevlag voor het Huis van de Gemeente. Via de digitale informatieborden bij alle invalswegen wordt aandacht gevraagd voor deze campagne die tot 10 december duurt.

Wethouder Bea Schouten van de gemeente Wijchen, met welzijn en gezondheid in haar portefeuille, omarmt de campagne en betuigt zich medestander van de campagne, getuige een foto waarop zij voor de campagne poseert.

Geweld

Wereldwijd krijgt 1 op de 3 vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45 procent van de vrouwen en meisjes. Om aandacht te vragen voor het onderwerp is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen.

Het college van burgemeester en wethouders hoopt dat mensen mee willen helpen om dat geweld te voorkomen door op www.orangtheworld.nl de #medestander pledge (in normaal Nederlands belofte) te ondertekenen.

Wethouder Bea Schouten is medestander van Orange the World. Foto: gemeente Wijchen

Oranje

Eerder dit jaar vroeg Kernachtig Wijchen of de gemeente meedoet, ook omdat in voorgaande jaren gemeentelijke gebouwen (zoals de molen) werden aangelicht en dat in deze tijd van energiebesparing niet gewenst is.

De gemeente besloot daarop wel mee te doen, maar gaf aan de gebouwen niet oranje aan te lichten. De landelijke organisatie van Orange the World propageert dat ook niet. Daarnaast had het aanlichten van gemeentelijke gebouwen niet altijd het gewenste kleureffect.

Thema

Het thema van de campagne in Nederland is dit jaar preventie. De nadruk bij de aanpak van geweld ligt vaak op signalering, melding en hulpverlening. De campagne wil de nadruk leggen op het voorkomen van geweld tegen vrouwen. Het gaat niet alleen om vrouwen en meisjes, maar ook mannen en jongens; juist zij kunnen het verschil maken, bijvoorbeeld door elkaar aan te spreken over grensoverschrijdend gedrag.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen