Archeologisch onderzoek Oude Klapstraat begonnen

Foto: CIZO Communicatie Wijchen

Aan de Oude Klapstraat in Wijchen is deze week archeologisch onderzoek begonnen. Dat wordt gedaan voor de werkzaamheden beginnen voor de bouw van een gebouw met 81 appartementen waar in eerste instantie 180 Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen.

Archeologen van bureau VUhbs sporen middels opgravingen naar sporen van het verleden. Er is al eerder archeologisch onderzoek in de directe omgeving gedaan. Daarbij zijn vooral archeologische sporen en vondsten uit de middeleeuwen (ongeveer 900-1300 na Christus) gevonden. Ook op deze plek verwachten de archeologen nu de sporen van middeleeuwse huizen en leven te vinden. Het is ook goed mogelijk dat ze ook nog oudere resten vinden. Het archeologisch onderzoek duurt ongeveer 2 weken.

Verhuizen

De tijdelijke woonruimte die op die plek is gepland is een alternatief voor de huidige opvanglocatie in het oude gemeentekantoor dat volgend voorjaar wordt gesloopt. Na de zomer 2023 zullen de vluchtelingen waarschijnlijk verhuizen naar de opvang tussen de Oude Klapstraat en de Hogeweg. In het gebouw achter De Schakel, waar een grasveld lag, komen ook enkele gemeenschappelijke ruimtes. Het gebouw krijgt een kwalitatieve, duurzame uitstraling. Het ligt dicht bij de centrumvoorzieningen en het openbaar vervoer.

Starters en jongeren

Afhankelijk van de situatie in Oekraïne, komt de locatie aan de Oude Klapstraat na 2 jaar beschikbaar voor starters op de woningmarkt en jongeren. Het gebouw blijft in eerste instantie 5 jaar staan.

Een voorlopig ontwerp van het appartementecomplex gezien vanaf de Hogeweg
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen