AWC en Woezik in Top 200 amateurclubs

Foto: AWC/archieffoto

AWC staat op de 109e plek van de Top 200 van amateurclubs die is samengesteld door De VoetbalTrainer. Woezik staat op plek 146. Bij de jeugdteams staan AWC en Woezik op een gedeelde 152e plaats.

Het is voor de negende keer, en na een jaar onderbreking door corona, dat De VoetbalTrainer de ranglijst van amateurclubs heeft samengesteld op basis van het competitieniveau van de jeugdselecties en het eerste team.

Puntentelling

Deze lijst komt tot stand op basis van het competitieniveau van de jeugdselecties en het eerste team. Wel zijn in de berekeningssystematiek enkele aanpassingen doorgevoerd. De puntentelling is door de nieuwe competitieopzet aangepast. Door de indeling van de jeugdcompetities in drie fases is als uitgangspunt de indeling in fase 2 (okt.-dec.) gehanteerd. Nieuw is dat de Onder 23-teams meetellen bij de junioren. In de score telt Onder 23 óf Onder 21 mee. Ook telt de score van Onder 19 óf Onder18.

Nieuwkomers

Net als in de voorgaande jaren staat AFC uit Amsterdam bovenaan, maar nu gevolgd door Excelsior Maassluis. Het verschil is 5 punten. Op de derde plek staat Koninklijke HFC, op de vierde plaats Quick Boys en daarna Alphense Boys.

Nieuwkomers in de top 10 zijn Hercules, FC Lisse en De Treffers. Weggevallen uit de top 10 zijn UNA (12), DEM (18) en Westlandia (19).

Ranglijsten

Alle informatie inclusief de ranglijsten voor alleen jeugdopleidingen, provincie-overzichten en een nadere uitleg over de aangepaste puntentelling is te vinden via deze link.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen