Financiële steun Oost NL voor matrasfabrikant Wijchen

De productielocatie van Maxtras aan de Kamerlingh Onnesstraat in Wijchen
De productielocatie van Maxtras aan de Kamerlingh Onnesstraat in Wijchen
Foto: Google Maps

Ontwikkelingsmaatschappij Oost NL ondersteunt de duurzame matrassenfabrikant Maxtras uit Wijchen via De Groeiversneller, een programma voor Gelderse mkb’ers met groeiambitie.

In opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de provincies Gelderland en Overijssel versterkt Oost NL de regionale economie. Dit doen ze door met publiek geld te investeren in ondernemers in Oost-Nederland.

Recyclebaar

Maxtras ontwikkelt gepersonaliseerde matrassen die ook nog eens recyclebaar zijn en een langere levensduur hebben dan de reguliere. “Ons concept vermindert het gebruik van grondstoffen en verlaagt de milieubelasting”, zegt eigenaar Frits Treffers in een interview met Oost NL.

Begeleiding

Over de begeleiding van Oost NL is Treffers zeer te spreken. “Heerlijk, eerlijkheid is zo belangrijk. Het is niet zo van: hier is je subsidie, maar ze kijken mee naar de markt en het potentieel van je product. Ik ben er erg blij mee. Deze aanpak is super; in de markt zitten veel goede ideeën, De Groeiversneller haalt drempels weg voor mkb’ers.”

Innovatie

Maxtras ontwikkelde 2 innovatieve matrassen waarbij persoonlijk instelbaar ligcomfort, gezondheid, duurzaamheid en betaalbaarheid centraal staan. Het online merk Yousleep is al beschikbaar voor consumenten. Maxtras heeft naast de online Yousleep-verkoop en 3 fysieke winkels ook een eigen fabriek in Wijchen.

“Data zijn voor ons belangrijk, van alle bedrijfsonderdelen. Een onderzoek en rapport hebben geleid tot de ontwikkeling van een dashboard waarmee we beter inzicht hebben in product-, markt- en klantprestaties van de diverse onderdelen”, aldus Treffers.

Adverteren op wijchen.nieuws.nl? Neem dan contact op met Mark Peeters voor de prijzen en mogelijkheden. Zijn

telefoonnummer is: 06-36 45 43 32, zijn e-mailadres: [email protected].
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen