Magazine met de toekomstplannen van Wijchen

Burgemeester Helmer-Englebert viert de lancering van het magazine met robot Cruzr en dansende kinderen.
Burgemeester Helmer-Englebert viert de lancering van het magazine met robot Cruzr en dansende kinderen.
Foto: Dick Vogelzang

Voor wie geïnteresseerd is in de toekomst van Wijchen, is er sinds kort het magazine De kracht van Wijchen. Het gaat over de nieuwe toekomstvisie van de gemeente Wijchen. In het magazine, dat zowel gedrukt als online beschikbaar is, staan de plannen voor de komende jaren.

De afgelopen maanden konden inwoners, ondernemers en organisaties hun dromen en ideeën delen met de gemeente. Daaruit werd een toekomstvisie bepaald die nu verwoord is in het magazine.

Speerpunten

In het magazine staat welke keuzes de gemeente maakt op het gebied van wonen, werken, de kernen en de samenleving. Er zijn 6 speerpunten geformuleerd: voldoende woningen; aantrekkelijke groene wijken en kernen; iedereen aan het werk; een sterke, gezonde en sociale samenleving; energieneutrale en fossielvrije toekomst; krachtige samenwerking.

Toekomstvisie

“We streven naar brede welvaart voor onze gemeente, een gezonde en sociale samenleving”, licht burgemeester Renske Helmer-Englebert toe. “Sterk omdat er werk is, kansen voor iedereen door een goed onderwijsaanbod. Gezond omdat we wonen in goede huizen in een groene leefomgeving. Sociaal omdat we om elkaar geven, elkaar niet uitsluiten, maar omarmen. Belangrijke opgaven die mij uit het hart gegrepen zijn.”

Op 20 oktober stelde de gemeenteraad het ‘Strategisch kompas’ vast dat richting, sturing en focus geeft aan het gemeentelijk beleid voor de komende jaren. Het magazine gaat over deze toekomstvisie. In het magazine komen ook verschillende inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties aan het woord.

Robot

Het eerste exemplaar van het magazine werd onlangs door robot Cruzr overhandigd aan Helmer tijdens een  bijeenkomst in Wijkcentrum De Brink in Wijchen.  was een feestelijke bijeenkomst. In een presentatie met een VR-bril (virtual reality) werden aanwezigen meegenomen in de toekomstvisie van Wijchen. Kinderen van basisschool De Trinoom uit Wijchen waren aanwezig bij de overhandiging, samen met inwoners, ondernemers en organisaties die hebben meegewerkt aan de totstandkoming van de toekomstvisie.

Een gedrukt exemplaar van het magazine is op te halen bij het Huis van de Gemeente in Wijchen. Ze worden verspreid door de kernen van de gemeente. Het magazine is ook hier te lezen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen