Gelderse media-award voor Marieke van Beers

Foto: Marieke Peters

Marieke van Beers (44) uit Niftrik heeft de Vrouw in de Media Award in Gelderland gewonnen. Volgens de jury laat de Niftrikse een verfrissend genuanceerd geluid horen op een natuurlijke en overtuigende manier.

Van Beers was samen met 8  andere Gelderse vrouwen genomineerd, onder wie wielrenster Annemiek van Vleuten en minister Christianne van der Wal.

Nieuwe wegen

Van Beers runt samen met haar man Koen Uijen een gemengd bedrijf in Niftrik en is steeds op zoek naar nieuwe wegen en manieren om te boeren. In het afgelopen jaar was ze diverse malen in de media te zien en te horen.

Jury

De Gelderse jury bestond uit Annemieke Schakelaar, presentator van Omroep Gelderland, Sylvia Cools, hoofdredacteur van het regionale dagblad de Stentor en juryvoorzitter Heske Groenendaal, mede-eigenaar van de bedrijven Metaglas en Mview+.

‘Genuanceerd geluid’

In het juryrapport is over de winnares te lezen: “Wat een verfrissend genuanceerd geluid laat Marieke van Beers horen! In het super actuele debat over de boeren en de stikstof stapt Marieke naar voren met een verhaal dat uitnodigt tot in gesprek gaan. Met nuances. Wat niet betekent dat haar boodschap niet duidelijk en dringend is.
Ze brengt haar verhaal op een natuurlijke en overtuigende manier. Ze kiest er ook nadrukkelijk voor om als vrouw, als boerin naar voren te stappen omdat het geluid van de vrouwen in dit vaak verharde debat te weinig wordt gehoord.”

Vrouwelijke experts

De Vrouw in de Media Award is een initiatief van Marga Miltenburg van sprekersbureau ZijSpreekt en Janneke van Heugten van expertdatabase Vaker in de Media. De prijs (beeld gemaakt door kunstenares Ellen Buchwaldt) is ingesteld om vrouwelijke experts aan te moedigen zichtbaar in de media te zijn en redacties aan te moedigen om hen vaker dat podium te bieden.

Landelijke verkiezing

Van Beers dingt nu met de overige 11 winnaars van de provinciale verkiezingen mee naar de landelijke onderscheiding. Er kan tot 31 januari worden gestemd; de landelijke winnaar van de Vrouw in de Media Award  wordt op 6 februari bekendgemaakt.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen