Nominatie Bergharense fotograaf voor Zilveren Camera

Een boer aan het werk op zijn land in Hernen (uit fotoserie Droogte van Eveline van Elk)
Een boer aan het werk op zijn land in Hernen (uit fotoserie Droogte van Eveline van Elk)
Foto: Eveline van Elk

Fotograaf Eveline van Elk uit Bergharen is genomineerd voor de Zilveren Camera met haar fotoserie Droogte. Het is een serie van 5 foto’s die gemaakt zijn met een drone in het Land van Maas en Waal, zoals van een boer op het land in Hernen.

De Zilveren Camera is de meest prestigieuze prijs voor fotojournalistiek en documentaire fotografie in Nederland. Jaarlijks kunnen beroepsfotografen hun werk inzenden. Wie de Zilveren Camera wint, krijgt een wisseltrofee en een geldbedrag van 10.000 euro.

De Gelderlander

Zelfportret. Foto: Eveline van Elk

Eveline van Elk (41) is geboren in Boven-Leeuwen en studeerde na de opleiding Fotonica aan de Kunstacademie in Den Bosch. In die periode (en nu nog) werkte ze als freelance fotograaf voor dagblad de Gelderlander en na het behalen van het diploma is zij fulltime voor zichzelf begonnen.

Prijzen

In de loop der jaren heeft Eveline van Elk een groot aantal nominaties en prijzen gewonnen. Zo won ze een eerste prijs bij National Geographic (categorie Duurzaamheid) en de Gelders Nieuwsfoto (2012, categorie Algemeen Nieuws, 2018, categorie Portret). In 2019 won ze de derde prijs bij de Zilveren Camera (met Doehetzelfkip, regionieuws, serie).

De serie foto’s van ‘Droogte’ dingt mee in de categorie Natuur en Wetenschap.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen