Regionale wethouders praten over de economie in 2040

Deelnemers aan het Economisch Beraad met rechts wethouder Nick Derks
Deelnemers aan het Economisch Beraad met rechts wethouder Nick Derks
Foto: Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen

Wethouders uit de regio en Gelders gedeputeerden Helga Witjes en Peter Kerris hebben onlangs onder leiding van de Wijchense wethouder Nick Derks gesproken over de economie in 2040. Deze bijeenkomst van de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen vindt 2 keer per jaar plaats.

“Het is een kans voor de 18 gemeenten in onze regio om de economische belangen onder de aandacht van provincie Gelderland te brengen”, zegt Derks, bestuurlijk opdrachtgever Productieve regio van de Groene Metropoolregio.

Duurzame economie

Tijdens het zogenoemde Economisch Beraad werd de ‘Economie van de Toekomst 2040’ besproken. Met het onderzoek ‘Economie van de Toekomst’ wordt inzicht verkregen in de langetermijnontwikkelingen voor de regio. Vragen zijn onder meer: Op wat voor manier zorgen we voor een goede balans tussen arbeidsplaatsen en woningen? Hoe delen we de beperkte beschikbare ruimte op een slimme manier in? En met welke middelen geven we invulling aan een duurzamere economie?

Netcapaciteit

Over de onderwerpen die tijdens het laatste Economisch Beraad aan bod kwamen, zegt Derks: “Verhouding woningbouw-arbeidsplaatsen, inzet op campussen, netcapaciteit en netcongestie, logistiek in relatie tot de topsectoren, inzet op herstructurering en intensivering werklocaties, en ruimte voor Hoge Milieu Categorieën.”

Derks is positief over de bijeenkomst: “Tijdens deze editie hebben we bemoedigende woorden en goede tips opgehaald voor het vervolg.”

In deze video vertelt Nick Derks over de ‘Economie van de Toekomst 2040’:

Economie van de toekomst | De weg naar 2040 from Groene Metropoolregio on Vimeo.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen