Smashing eindigt seizoen met 4-4- gelijkspel

Het team van BC Smashing
Het team van BC Smashing
Foto: René Lagerwaard

Smashing heeft de laatste wedstrijd van het seizoen met 4-4 gelijkgespeeld tegen Roosterse BC. De Wijchense badmintonners eindigen daarmee op de achtste plaats in de eredivisie en komen ook volgend seizoen weer uit op het hoogste niveau.

In sporthal Achterlo verloren Brandon Bessem en Yannic Smeets in het mannendubbel van Noah Jongen en Sander Prenen: 12-21, 21-17 en 15-21. De vrouwen trokken de stand weer gelijk omdat Ella Peters en Maureen Zewald met 21-13 en 22-20 van Dorien Lups en Elcke Viervermans wonnen.

Mannenenkel

Smeets moest in het mannenenkel de punten laten aan Nico Hermans (19-21, 13-21), terwijl Zewald in het vrouwenenkel tegenspeelster Nikki Pobezin weinig kans gaf: 21-7, 21-11.

Het bleef spannend, want Teun Gootzen moest in eigen huis de punten aan Sander Prenen laten (13-21, 15-21) en Leonie Rovers liet de Limburgse Daphne van den Berg kansloos: 21-9, 21-8.

Beslissing

De beslissing moest vallen in het gemengd dubbel. Bessem en Rovers redden het niet tegen Jongen en Lups: 19-21, 16-21. Gootzen en Peters konden een punt voor Smashing redden in hun partij tegen Hermans en Beau Ritzen. Het werd een thriller.

De eerste game ging naar de Limburgers (20-22), in de tweede trokken de Wijchenaren de stand in games gelijk: 21-19. De beslissende game ging lang gelijk om, maar uiteindelijk wisten de Wijchenaren voor eigen publiek de wedstrijd naar zich toe te trekken met 27-25.

Lieke Maes

Lieke Maes is de enige speler in de handhavingspoule die al haar wedstrijden heeft: 11 gespeeld, 11 gewonnen. Ze hoefde in die reeks slechts 3 games af te staan. In het totaalklassement van de eredivisie neemt zij een mooie zevende plek in.

Bron: Badminton Nederland

Kampioen

Zaterdag 25 maart strijden de twee sterkste eredivisie-badmintonteams in Nederland in de Maaspoort Den Bosch om het landskampioenschap. De reguliere nummer 1 van de kampioenspoule, Duijnwijck BC, neemt het op tegen de winnaar van play-off wedstrijden die de nummer 2 en 3, Dunlop BC en F.I.T. Almere, tegen elkaar spelen.

 

 

Reacties

Cookieinstellingen