Timo van de Sande wint Wijchen’s Got Talent

Timo van de Sande, winnaar van Wijchen's Got Talent
Timo van de Sande, winnaar van Wijchen's Got Talent
Foto: Dick Vogelzang

Talentenjacht Wijchen’s Got Talent in theater ’t Mozaïek is gewonnen door Timo van de Sande met het liedje Gemaskerd. Als prijs mag hij aankomende zomer optreden op het Music Art en Food Festival in Wijchen.

“Super leuk!”, reageert hij. “Het was een gezellige middag en ik heb veel nieuwe mensen ontmoet, waaronder talentvolle medekandidaten en de toffe jury. Ik hoop dat het theater dit mooie initiatief door blijft zetten en dat er volgend jaar een tweede editie komt.”

Achterhoek

Timo van de Sande (22) is een jonge, talentvolle muzikant. Hij studeert aan de Academische Pabo aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en de Radboud Universiteit. Hij woont in Wijchen, maar is geboren in de Achterhoek. Het nummer Gemaskerd  waarmee hij Wijchen’s Got Talent won, komt vandaag, vrijdag, ook in het Achterhoeks uit.

Tweedeling

Zijn muziek kenmerkt zich door een opvallende tweedeling: enerzijds bestaat zijn repertoire uit gevoelige nummers met diepere lagen, anderzijds maakt hij feestnummers met een simpele beat.

‘Kaf en Koren’

In 2021 won hij de Nijmeegse studentenmuziekwedstrijd ‘Kaf en Koren’. Zijn single Postcards was de podiumplaat op Radio Gelderland. In maart vorig jaar bracht hij zijn EP Break Free uit, waarvoor hij live video’s opnam op het poppodium van de DRU-fabriek in Ulft.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen