Wethouder: ‘Excuses voor verkeerd informeren raad’

Wethouder Geert Gerrits tijdens de raadsvergadering
Wethouder Geert Gerrits tijdens de raadsvergadering
Foto: still uit videoregistratie raadsvergadering

Wethouder Geert Gerrits heeft donderdagavond tijdens de raadsvergadering erkent dat hij de raad verkeerde informatie heeft gegeven over de ‘geenbezwaarclausule’ voor woningeigenaren Lambrasse. Hij bood namens het college zijn excuses aan.

In de commissievergadering van donderdag 19 januari, waar het Bestemmingsplan Lambrasse werd besproken, vertelde wethouder Gerrits op een vraag van raadslid Maikel Lukkezen van D66, dat het college pas op 24 november 2022 hoorde van de clausule in de koopcontracten nadat hem daarover toen een vraag was gesteld.

Monddoodclausule

Uit: koopakte eerste bewoner Lambrasse uit 2006

Zoals wijchen.nieuws.nl dinsdag als eerste berichtte is de gemeente betrokken bij de verkoop van woningen in Lambrasse omdat ze als verkoper wordt aangemerkt in de koopakten. De gemeente was daardoor op de hoogte van de ‘monddoodclausule’ die inhoudt dat bewoners geen bezwaar mogen maken tegen bouwplannen op het perceel naast hun wijk.

Integer advies

Gerrits verklaarde toen ook “op basis van uitermate deskundig en integer ambtelijk advies” dat het gaat om een overeenkomst tussen kopers en verkopers en dat de gemeente geen partij was in deze overeenkomst. “Dit blijkt niet te kloppen”, zo moest Gerrits donderdagavond erkennen. Het college is dinsdagmiddag “door een oplettend raadslid” geattendeerd op een notariële grondleveringsakte uit 2006. Deze akte is indertijd ondertekend door Belin Projectontwikkeling en en door de gemeente Wijchen. In deze leveringsakte staat ook de bedoelde geenbezwaarclausule.

Oprechte excuses

“Conclusie, de gemeente was wel partij”, gaf Gerrits toe. De gemeente was en is daarmee formeel juridisch op de hoogte van de clausule. “Zonder enige intentie de raad verkeerd te informeren, is dit helaas wel gebeurd. Namens het college betreur ik dit zeer en bied daarvoor mijn oprechte excuses aan.”

Het nieuws van wijchen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina en deel berichten! Of krijg

gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Dossier: Lambrasse

Reacties

Cookieinstellingen