Speuren, codes kraken en mooi schrijven in het museum

Foto: Museum Kasteel Wijchen

In de voorjaarsvakantie, van 18 tot en met 26 februari, is er van alles te doen en te beleven in Museum Kasteel Wijchen. Voor kinderen is er een speurtocht en voor gezinnen een escaperoute. Ook zijn er verschillende activiteiten bij de tentoonstelling Wijvenwereld.

Met de speurtocht ‘Schimmen komen tot leven’ ontdekken kinderen hoe mensen vroeger leefden. Voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar is er de escaperoute ‘Het Verloren Verhaal van Gelderland’. Door het kraken van codes en het oplossen van puzzels wordt voorkomen dat het verhaal van Gelderland wordt gewist. De escaperoute is voldoende uitdagend voor oudere spelers.

Verluchten

Rondom de tentoonstelling Wijvenwereld. Een verrassende kijk op vrouwen in de late middeleeuwen organiseert Museum Kasteel Wijchen een afwisselend programma met activiteiten. In de voorjaarsvakantie wordt een demonstratie verluchten (versieren van een geschrift) gegeven en kan men deelnemen aan workshops kalligrafie.

Carnavalszondag

Op zondag 19 februari is het museum gesloten in verband met carnaval; op maandag 20 februari is het museum wel open. Voor het volledige programma en meer informatie kan men kijken op de website van het museum.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen