Lezing van Marijke van Dijk over haar kruiswegstaties

Marijke van Dijk aan het werk in haar atelier
Marijke van Dijk aan het werk in haar atelier
Foto: website Marijke van Dijk

Naar aanleiding van de expositie Een diepe voor in de aarde. Weg van mensen, zal kunsthistoricus en beeldend kunstenaar Marijke van Dijk in maart in De Schakel een lezing houden.

De tentoongestelde werken in De Schakel vormen een moderne kruisweg, die gaat over onze eigen pijn en moeite in het leven. Marijke van Dijk vertelt in deze lezing op donderdag 2 maart (20.00 uur) over het ontstaan van het werk.

Boek

De expositie bevat veertien kruiswegstaties, geïnspireerd op de traditionele kruisweg. Ze geven een intiem beeld  van menselijk lijden, ongeacht tijd, cultuur, geloofsovertuiging of politiek. Deze moderne kruisweg gaat over onze eigen pijn en moeite in het leven.

Uitgaande van dit gegeven maakten schrijver en dichter Steven van Campen en beeldend kunstenaar Marijke van Dijk het boek Een diepe voor in de aarde. Weg van mensen. Dit boek (ISBN 978-90-76564-52-4) kwam in 2008 uit bij Uitgeverij Skandalon, en sindsdien reizen de veertien staties door het hele land.

Expositie

De expositie in De Schakel aan de Pius XII-straat in Wijchen is te bezichtigen op zondagen van 26 februari tot en met 9 april (behalve 2 april) van 14.00 tot 16.00 uur.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen