Mini-documentaire over Museum Kasteel Wijchen

Foto: CIZO Communicatie Wijxhen

Videoplatform MuseumTV heeft een mini-documentaire gemaakt over Museum Kasteel Wijchen. De documentaire laat de kijker onder meer kennismaken met de collectie van het museum. Ook worden het kasteel en de inwoners van Wijchen voor het voetlicht gebracht.

In de video vertelt directeur Rylana Seelen (die inmiddels is vertrokken en 1 maart wordt opgevolgd door Ingrid Gerritsen) over het kasteel en wat dit kasteel zo bijzonder maakt. Conservator Ben Teubner laat enkele topstukken van de collectie zien. De minidocumentaire is te zien op de site van MuseumTV.

Achter de schermen

MuseumTV is een videoplatform dat kunst, cultuur en design tot leven brengt. De missie van het platform MuseumTV is een zo breed mogelijk publiek met kunst en cultuur in aanraking brengen. Middels video’s wil het platform vertellen wat er voor en achter de schermen van musea gebeurt. De verzameling van MuseumTV omvat inmiddels meer dan vijfhonderd korte documentaires over toonaangevende musea en kunstinstellingen. Deze collectie wordt iedere maand uitgebreid met nieuwe video’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen