Bach en Pergolesi in de Protestantse kerk Bergharen

Gerben Budding en Nanette Mans
Gerben Budding en Nanette Mans
Foto: publiciteit

In de Protestantse kerk in Bergharen zijn komende zondag weer organist Gerben Budding en sopraan Nanette Mans te horen. Het programma omvat een compilatie van sopraanaria’s uit de Matthäus– en Johannes-Passion van Bach, aria’s uit het Stabat Mater van Pergolesi en een aantal improvisaties voor orgel en sopraan op liederen uit de passietijd.

Ook vorig jaar was het duo te gast in Bergharen. Het concert begint zondag (5 maart) om 14.00 uur.

Gerben Budding

Gerben Budding is kerkmusicus van de Goudse Sint-Janskerk. In Gouda is hij tevens door de gemeente aangesteld als stadsorganist. Als vesperorganist is hij verbonden aan de Utrechtse Domkerk. Hij is internationaal actief als concertorganist en werkt daarbij graag samen met vocalisten en instrumentalisten. Sinds 2018 vormt hij een sopraan-orgel-duo met Nanette Mans.

Nanette Mans

Sopraan Nanette Mans (2000) studeert momenteel klassieke zang aan het Codarts conservatorium in Rotterdam bij bariton Henk Neven. Zij was solist in onder andere de Matthäus Passion van Bach, The Messiah van Händel, het Stabat Mater van Pergolesi en diverse cantates, waaronder het Weihnachtsoratorium van Bach. Momenteel zingt ze bij Vocaal Ensemble Piacevole (Gerben Budding), gespecialiseerd in oude muziek en het Ars Musica Kamerkoor (Patrick van der Linden).

Kerkorgel

De Protestantse kerk bezit een eenvoudig kerkorgel, met één manuaal (toetsenbord), pedaal en acht registers. Zowel Berry van Berkum, Gerben Budding als Bert van de Brink, organisten uit het concertseizoen 2022, zijn enthousiast over het orgel.

Reserveren

De entree bedraagt 15 euro (contant te voldoen). Om van een plaats verzekerd te zijn is het verstandig te reserveren bij [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen