Bomen en struiken ‘Wijchen in het Groen’ uitgedeeld

Wethouder Van Bronkhorst reikt de eerste bomen uit.
Wethouder Van Bronkhorst reikt de eerste bomen uit.
Foto: gemeente Wijchen

Vijftien deelnemers aan het project ‘Wijchen in het Groen’ hebben vrijdagochtend hun bomen en struiken gekregen. Wethouder Twan van Bronkhorst deelde de eerste bomen uit.

“Meer heggen, meer hagen, meer diersoorten: Wijchen wordt groener met een herinnering aan haar rijke cultuurhistorie!”, aldus Van Brionkhorst.

Oorspronkelijke beplanting

Dit project van Stichting Landschapsbeheer Gelderland wordt mede mogelijk gemaakt door financiering van de gemeente Wijchen en de provincie Gelderland. Het doel van het project is om de percelen in het buitengebied te verfraaien met beplanting die er oorspronkelijk voorkomt, zoals een houtsingelvogelbosje of hoogstamfruitbomen.

Beeld: gemeente Wijchen

Inrichtingsplan

Alle deelnemers aan het project kregen eerder al bezoek van een adviseur van Stichting Landschapsbeheer Gelderland. Samen maakten zij een inrichtingsplan dat aansluit bij het landschap er omheen.

Vogelbosjes

In totaal krijgen 91 bomen en 2370 struiken een plekje in het buitengebied van de gemeente Wijchen. De deelnemers kunnen nu aan de slag om vogelbosjes, boomgaarden, hagen en houtsingels op eigen terrein te planten.

Zie ook:
Buitengebied wordt verfraaid met inheemse beplanting

Het nieuws van wijchen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina en deel berichten! Of krijg

gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

Reacties

Cookieinstellingen