BBB wint ook de waterschapsverkiezingen Riverenland

Foto: Waterschap Rivierenland

De stemmen voor de waterschapsverkiezingen zijn voor een groot deel geteld. Hiermee zijn de voorlopige uitslagen van de waterschapsverkiezingen in Waterschap Rivierenland bekend. BBB wordt de grootste partij met 6 zetels.

De uitslag is nog niet definitief: er ontbreken nog cijfers van een paar gemeenten. Er kan rekening gehouden worden met een foutmarge van een zetel per partij. Op donderdag 23 maart maakt de voorzitter van het centraal stembureau, dijkgraaf Co Verdaas, om 13.30 uur de definitieve verkiezingsuitslag bekend.

BBB grootste

In de voorlopige uitslag wordt BBB wordt de grootste partij met 6 zetels. Water Natuurlijk volgt met 5 zetels. CDA en PvdA volgen met 3 zetels. VVD, Partij voor de Dieren en SGP staan op 2 zetels. ChristenUnie, AWP en JA21 krijgen ieder 1 zetel.

Opkomst

Zoals het er nu naar uitziet is de opkomst voor de waterschapsverkiezingen circa 57 procent. Dat is hoger dan in 2019 toen het opkomstpercentage 53,4 procent was.

Nieuwe bestuursleden

De 26 nieuwe bestuursleden vormen straks samen met de 4 benoemde bestuursleden voor de geborgde zetels het nieuwe algemeen bestuur van Waterschap Rivierenland. Op 29 maart worden de nieuwe bestuursleden beëdigd.

Dijkgraaf Co Verdaas. Foto: Waterschap Rivierenland

De komende 4 jaar maken zij de keuzes over het werk van het waterschap: zorg voor sterke dijken, schoon en voldoende oppervlaktewater en de zuivering van afvalwater.

Dijkgraaf

Dijkgraaf Co Verdaas: “De wereld is volop in beweging. Dat geldt ook voor de watersector. Net als de rest van Nederland is het rivierengebied nog lang niet af. Het nieuw gekozen bestuur staat voor grote opgaven op het gebied van waterbeheer.”

Reacties

Cookieinstellingen