Geen maatregelen tegen sluipverkeer door Bergharen

Foto: Google Maps

Het college van burgemeester en wethouders zal niets doen aan de door Kernachtig Wijchen geconstateerde verkeerstoename in Bergharen. Volgens het college zijn er geen meldingen over een toename van verkeer door het afsluiten van de Kooistraat in Winssen. Wel is bekend dat er verkeerstoenames zijn in Bergharen bij calamiteiten en langdurige files op N322, A50 of A73.

Kernachtig Wijchen vindt dat de veiligheid van langzaam verkeer in Bergharen moet worden verbeterd. Aanleiding is het gedeeltelijk afsluiten van de Kooistraat in Winssen door de gemeente Beuningen. Hierdoor worden de Hoekgraaf en de Elzendweg in Bergharen als alternatieve route gebruikt.

Rotondes

“Vrachtverkeer probeert massaal de Van Heemstraweg te ontwijken, omdat de vele rotondes in die weg voor vrachtverkeer als hinderlijk wordt ervaren. Als sluiproute werd de Kooistraat in Winssen daarom veel gebruikt”, aldus Kernachtig-raadslid Rob Albersnagel eerder op deze site. Verkeer dat met die afsluiting niet bekend is, komt daar pas achter aan het begin van de Kooistraat. Vervolgens nemen deze bestuurders volgens Kernachtig Wijchen veelal de afslag naar de Hoekgraaf en de Elzendweg in Bergharen.

Kernachtig Wijchen wilde daarom van het college weten welke maatregelen genomen konden worden en hoe de veiligheid van langzaam verkeer (fietsers, voetgangers) kon worden verbeterd.

Geen maatregelen

B en W hebben laten weten geen fysieke maatregelen te nemen om te voorkomen dat de Hoekgraaf, Elzendweg en Bergharen als sluiproute worden gebruikt. Wat betreft het langzaam verkeer is de situatie volgens het college daar “objectief verkeersveilig” voor langzaam verkeer en is er dus geen aanleiding om maatregelen te treffen.

Bron: Google Maps

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen