Bedrijfspand DET op Bijsterhuizen fors verbouwd 

Zo gaat het verbouwde pand op Bijsterhuizen 2209 eruitzien
Zo gaat het verbouwde pand op Bijsterhuizen 2209 eruitzien
Foto: Lumipol Group

Het huidige bedrijfspand van Diesel Equipment Trading (DET) aan Bijsterhuizen 2209 in Wijchen wordt sinds deze week grootschalig verbouwd. Het pand wordt uitgebreid met een nieuw kantoorgebouw, verdeeld over drie etages. Er komt ook een nieuwe bedrijf bij: Xeamos zal het nieuwe pand naar verwachting in maart 2024 betrekken.

Het nieuwe pand krijgt een oppervlakte van 900 vierkante meter aan kantoorruimtes erbij. Daarnaast gaat Xeamos circa 800 vierkante meter aan bedrijfsruimte in gebruik nemen.

Enorme groei

“Door de enorme groei van Xeamos werd de huidige locatie in Wijchen te klein. Als investeerder zijn wij betrokken en denken we in alle opzichten mee met onze bedrijven. Zo ook over huisvesting”, aldus Sven Krieckaert, COO binnen Lumipol Group, investeerder en eigenaar van het pand.

Duurzaam verwarmd

De verbouwing wordt uitgevoerd door Bouwbedrijf BCP uit Cuijk. Krieckaert: “We zijn blij dat we met het team van Xeamos, DET, Kantoor Princen, EF Studio, Bouwbedrijf BCP, Gebr. Janssen B.V. en Megens Elektrotechniek een goede oplossing hebben gevonden door de uitbreiding van een van onze eigen panden.”

Het gebouw wordt door middel van een warmtepomp duurzaam verwarmd en de energie die benodigd is wordt opgewekt via zonnepanelen.

Zo ziet het huidige pand eruit. Foto: Google Maps

Xeamos

Xeamos heeft momenteel 35 mensen in dienst en verkoopt per jaar meer dan 100 aftertreatment-systemen. Dit zijn apparaten om schadelijke uitlaatemissies van verbrandingsmotoren te verminderen. De verwachting is dat het aantal verkochte systemen in de aankomende 3 jaar oploopt naar ruim 200 systemen.

Toekomst

Alwin de Kock, directeur van Xeamos: “Ik ben trots op de weg die we met Xeamos hebben afgelegd, van een club van 6 medewerkers naar een toonaangevende partij in aftertreatment-systemen. Clean Air Engineering is onze bijdrage aan een duurzamere wereld. We kijken uit naar de verhuizing en wat de toekomst gaat brengen.”

Adverteren op wijchen.nieuws.nl? Neem dan contact op met Mark Peeters voor de prijzen en mogelijkheden. Zijn

telefoonnummer is: 06-36 45 43 32, zijn e-mailadres: [email protected].
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen