Wedstrijd Orion-AWC gaat zondag door brand niet door

Foto: SV Orion

De wedstrijd die AWC morgen, zondag, zou spelen tegen SV Orion gaat niet door. De Nijmeegse club heeft alle wedstrijden op sportpark Mariënbosch aan de Nijmeegsebaan afgelast in verband met een brand in het clubhuis deze zaterdagochtend.

De Wijchense voetbalploeg zou zondag de voorlaatste wedstrijd van de reguliere competitie spelen tegen Orion. “Ik heb net de competitieleider van de KNVB aan de lijn gehad, maar die kan ook niet zeggen wanneer die wedstrijd nu wordt gespeeld”, zegt Guus van Schijndel, bestuurslid voetbalzaken van AWC. “Ik verwacht dat we doordeweeks die wedstrijd moeten inhalen.”

Onderzoek

De brand ontstond vanmorgen (zaterdag) rond kwart over 6. De brand begon op de begane grond en sloeg toen door naar boven. De brandweer had het vuur relatief snel onder controle waardoor het clubhuis niet volledig afbrandde, maar de schade is enorm groot. De velden zijn niet beschadigd en er is niemand gewond geraakt. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Kleedkamers

Het kan volgens de Nijmeegse vereniging, die rond de 1500 leden heeft, nog maanden duren voor het clubhuis weer kan worden gebruikt. Door de brand zijn ook de kleedkamers, kantine en vergaderruimten voorlopig niet beschikbaar. Ook de trainingen zijn voorlopig afgelast.

AWC

Er wordt nog gekeken of de thuiswedstrijden van volgend weekend door kunnen gaan. Een definitief besluit over deze wedstrijden, en waarschijnlijk ook de wedstrijd tegen AWC, volgt aanstaande woensdag. Tot en met dinsdag is het terrein niet toegankelijk.

Het nieuws van wijchen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina en deel berichten! Of krijg

gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen