Wijchense Nanouk fietst naar Parijs voor Hartstichting

De deelnemers aan CYCLE Paris vorig jaar
De deelnemers aan CYCLE Paris vorig jaar
Foto: CYCLE

Nanouk Kromhout van der Meer uit Wijchen vertrekt morgen, donderdag, vanuit Den Haag voor een vierdaagse fietstocht naar Parijs. Ze rijdt samen met vriendin Kim Doedel uit Zeeland deze tocht van CYCLE Paris. Hun missie: geld bij elkaar fietsen voor hartonderzoek.

Nederland telt op dit moment 1,7 miljoen mensen met een hart- of vaataandoening. Voor onderzoek is veel geld nodig en vandaar dat de Hartstichting het fietsevenement CYCLE organiseert. Dat is naar verschillende steden. Dit keer weer naar Parijs.

Enorme impact

De vader van Nanouk Kromhout van der Meer werd vorig jaar na een hartstilstand  gereanimeerd door haar moeder. Hij overleefde. “Hij heeft lang in het ziekenhuis gelegen en is er bovenop gekomen. Maar dat het na een hartstilstand zo moeilijk is om het normale leven weer op te pakken, wist ik niet. Ik dacht: je herstelt en gaat door, maar dat is echt niet zo. Het heeft een enorme impact. Daarom vind ik het belangrijk dat er meer geld gaat naar onderzoek.”

Een hartstilstand heeft een enorme impact. Het is belangrijk dat er meer geld gaat naar onderzoek

Jongste deelnemer

De Wijchense Nanouk rijdt samen met vriendin Kim, de jongste deelnemer van CYCLE Paris. “We zijn allebei fit. Maar voorbereiding is niet ons ding,” zegt Kim lachend. “We kijken hoe het gaat lopen, op karakter kom je ook een heel eind hoor. We zijn eerder in etappes van 100 kilometer naar Luxemburg gefietst. Dat ging goed. Kwestie van doorzetten.”

Nanouk Kromhout van der Meer (links) en Kim Doedel. Foto: Instagram

Geld ophalen

Twee jaar geleden kregen Nanouk en Kim het plan om naar Luxemburg te fietsen. “Onze ‘tocht’ reden wij toen ter ere van mijn vader; we hadden Bauke Mollema-shirts ‘omgebouwd’ tot Bouke Kvdm-shirts – de naam van mijn vader – en gingen op pad. Nu zagen wij onze kans om een échte Bouke KvdM-tocht te rijden, dit keer om geld op te halen voor de hartstichting”, aldus Nanouk.

Verschillende etappes

In totaal staan er donderdag 39 deelnemers aan de start. Allemaal hopen zij de tocht van 600 kilometer te volbrengen. Deze verloopt langs verschillende etappes van zo’n 125 tot 175 km. Dat betekent elke dag 6 tot 8 uur op de fiets.

“Een enorme prestatie. Vooral de laatste etappes zijn pittig vanwege de hoogtemeters. Dan moeten de fietsers flink op de pedalen en slaan de vermoeidheid en zadelpijn toe,” vertelt Annelieke Bosma, die de fietstocht namens de Hartstichting organiseert.

Onderzoek

Alle fietsers samen hebben inmiddels een bedrag van ongeveer 61.000 euro bij elkaar gebracht. Met het geld gaan wetenschappers onderzoek doen naar betere behandelingen en het eerder opsporen van hart- en vaatziekten. Bosma: “We hopen dat deelnemers anderen inspireren om ook in beweging te komen. Al was het maar voor je eigen hartgezondheid.”

Sponsoren

Wie Nanouk wil steunen kan dat nog doen via haar site op CYCLE Paris. Er is inmiddels bijna 750 euro bijeengebracht. De belevenissen van Nanouk en Kim op hun tocht naar Parijs zijn hier te volgen.

Het nieuws van wijchen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina en deel berichten! Of krijg

gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen