Alle speelplekken in de gemeente zijn rookvrij

Foto: still uit video

In de gemeente Wijchen zijn alle speelplekken rookvrij; dat geldt dus voor alle speeltuinen van de gemeente, De Blije Dries en Het Hof van Kaatje. Ook de scholen en kinderopvang zijn rookvrij.

Gemeente Wijchen heeft onlangs alle openbare buitenspeelplekken rookvrij gemaakt. Het is vandaag Nationale Buitenspeeldag en de gemeente vindt dat een mooie gelegenheid om het belang van gezond en rookvrij opgroeien onder de aandacht te brengen.

Rookvrij

Wethouder Bea Schouten: “Ik roep alle organisaties in Wijchen op om daar zoveel mogelijk aan mee te werken. Zodat we over 10 jaar heel Wijchen rookvrij hebben”.

Tabaksrook

De gemeente wil graag dat kinderen beschermd worden tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. “Goed om te zien dat in onze gemeente al veel locaties zich hebben aangemeld om hun buitenterrein rookvrij te maken. Laten we samen het goede voorbeeld geven. Iedereen gunt toch dat kinderen gezond kunnen opgroeien”, aldus Schouten.

Stoeptegel

Een organisatie die wil bijdragen aan een rookvrije generatie door een rookvrij terrein te realiseren, kan hiervoor materialen zoals een bord of stoeptegel bij de gemeente ophalen. Om mee te doen kan men contact opnemen via [email protected].

Wie erover denkt te stoppen met roken, kan gratis hulp krijgen via de huisarts.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen