Tijdelijke afsluiting parkeergarage station Wijchen

Foto: Google Maps

De parkeergarage bij station Wijchen wordt binnenkort tijdelijk gesloten voor reparatiewerkzaamheden.

Vanaf komende zaterdag, 22 juli, tot en met maandag 31 juli is de garage niet beschikbaar en moeten auto’s elders geparkeerd worden. Er worden reparatiewerkzaamheden in de garage uitgevoerd omdat er scheuren in de betondekken zitten.

Gestaakt

Het plan was om eind april/begin mei de parkeerdekken van de garage te repareren. De aannemer wilde in fases werken, zodat niet de gehele garage afgesloten hoefde te worden. Tijdens het opstarten van het werk kwam men er al snel achter dat dit niet ging werken. Er stonden toch auto’s geparkeerd daar waar gewerkt moest worden. De werkzaamheden zijn toen gestaakt.

Afsluiten

In overleg met de gemeente is besloten om de hele garage voor een week volledig af te sluiten. Zo kunnen alle onderhoudswerkzaamheden worden gedaan. Het is de bedoeling de scheurvorming te dichten, zodat er geen vocht bij het betonstaal kan komen.

Scheurvorming

Scheurvorming in betonconstructies is een normaal en gebruikelijk fenomeen. Al eerder hebben de parkeerdekken van de garage scheuren vertoond. In 2018 werden daarom 2 onderzoeken uitgevoerd, door BAM infraconsult en ABT. Daaruit bleek dat de scheurvorming niet van invloed is op de constructieve veiligheid van de constructie, maar plaatselijk wel wijder was dan de toegestane scheurwijdte op basis van de milieuklasse.

Coating

In het voorjaar van 2018 zijn de scheuren in het bovendek van de parkeergarage gerepareerd door ze te injecteren. Ook is de coating op het bovendek van de parkeergarage vervangen.

Fietsen en scooters

Tijdens de afsluiting van de parkeergarage volgende week kunnen fietsen en scooters wel gewoon geparkeerd worden.

Het nieuws van wijchen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina en deel berichten! Of krijg

gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen