Geheugenbieb presenteert ‘Zomer in je brein’

Foto: Geheugenbieb Wijchen

De Geheugenbieb houdt op dinsdag 8 augustus een zomeractiviteit waarbij het trainen van het brein en het lichaam centraal staat. De totale duur van de activiteit is circa 2,5 uur.

Met beweging in de buitenlucht en een aantal breinbrekers op de route worden zowel het lijf als het brein getraind. Bij de start is eerst een korte yogaworkshop om op te warmen. Vervolgens is er een wandeling van circa 3,5 km rondom het centrum van Wijchen.

Geheugenbieb

Bij de Geheugenbieb, die begin dit jaar werd geopend, kunnen belangstellenden terecht voor informatie over de werking van het geheugen. Het is een plek in de bibliotheek Wijchen, speciaal voor mensen met (beginnende) dementie, hun familie, professionals en andere belangstellenden.

Samenwerking

De Geheugenbibliotheek is ontstaan op Goeree-Overflakkee uit samenwerking tussen verschillende zorgaanbieders, wijkverpleegkundigen, thuiszorgorganisaties en vrijwilligers- en welzijnsorganisaties. In 2016 werd de eerste Geheugenbibliotheek geopend in de bibliotheek in Dirksland. In de loop der jaren hebben meer bibliotheken het initiatief overgenomen, zoals in Wijchen.

Kasteel Wijchen

‘Zomer in je brein’ op dinsdag 8 augustus begint om 13.30 uur buiten bij de ingang van Kasteel Wijchen. De medewerkers van de Geheugenbieb delen hier de route en opdrachten uit. De yogaworkshop start op een vast tijdstip en het advies is om op tijd aanwezig te zijn.

Iedereen is welkom en deelname is gratis. Aanmelden kan via de website van de Bibliotheek Wijchen. Voor vragen kan contact worden opgenomen met Noor Jansen: 06-19 68 72 19.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen