Woningbouwactiviteiten in de gemeente Wijchen stil

De bouw van het appartementencomplex aan de Oude Klapstraat in Wijchen
De bouw van het appartementencomplex aan de Oude Klapstraat in Wijchen
Foto: gemeente Wijchen

Momenteel geniet de bouwvak in regio Zuid (met onder meer Wijchen) van vakantie. Dat betekent dat alle bouwactiviteiten in de gemeenten voorlopig stilliggen.

Wethouder Geert Gerrits: “Het afgelopen jaar is hard gewerkt aan nieuwe woningen voor gemeente Wijchen. Zowel voor als achter de schermen. En dan is een fijne vakantie zeker verdiend. Dus geniet ervan en rust lekker uit. Want na de vakantie zien we alle bouwvakkers graag weer terug op de Wijchense steigers!”

De bouwvak in regio Zuid loopt tot en met vrijdag 18 augustus.

Oude Klapstraat

Een van de bouwactiviteiten is de bouw van een appartementencomplex aan de Oude Klapstraat in Wijchen. Het gaat om 81 appartementen. In het begin krijgen de Oekraïense vluchtelingen daar een plaats om te wonen. Dit is een alternatief voor de opvanglocatie die nu in het oude gemeentekantoor is. Dit gebouw wordt gesloopt om ruimte te maken voor woningbouw.

Afhankelijk van de situatie in Oekraïne komt de locatie aan de Oude Klapstraat na 2 jaar beschikbaar voor starters op de woningmarkt en jongeren. Het gebouw blijft in eerste instantie 5 jaar staan met een mogelijke verlenging van nog eens 5 jaar.

Bron: gemeente Wijchen
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen