Het wordt flink warm op het eind van de week

Foto: Pixabay

De temperatuur gaat vanaf vrijdag een stuk omhoog. In Wijchen wordt het volgens Weeronline 28 graden. Daarbij wordt het ook broeierig met een hoge luchtvochtigheid.

De komende dagen is het nog aangenaam Nederlands zomerweer. Vandaag, woensdag, en morgen is het iets koeler met 22 tot 26 graden; in Wijchen wordt het volgens de verwachting vandaag 25 graden.

Insmeren

Hiermee is het prima weer voor buitenactiviteiten. In het binnenland is het met weinig wind ’s middags zelfs warm genoeg voor een bezoek aan een recreatieplas of buitenzwembad.

Wie midden op de dag van de zon wil genieten, kan zich beter insmeren. In deze tijd van het jaar bereikt de zonkracht tussen 12.00 en 15.00 nog UV-index 6. Dit betekent dat je zonder zonnebrandcrème in 15 tot 30 minuten kunt verbranden.

Bron: weeronline.nl

Flink zweten

Op donderdag is vooral in Zuid-Nederland een lokale bui niet uitgesloten. In Wijchen wordt geen regen verwacht.

Op de laatste dag van de werkweek waait er een matige oostenwind. Hierdoor wordt het vrijdag overal warmer met in het zuidoosten lokaal 30 graden en in Wijchen 28 graden. Doordat de luchtvochtigheid hoog is, voelt het nog een aantal graden warmer aan. Wie sportieve plannen voor deze dag heeft, dient voldoende te drinken, want het wordt flink zweten volgens weeronline.nl.

Broeierig

Voor zaterdag is de weersverwachting nog vrij onzeker, maar er is landinwaarts grote kans op temperaturen ruim boven 30 graden. In Wijchen wordt het waarschijnlijk 27 graden. Daarbij is de luchtvochtigheid waarschijnlijk zelfs nog hoger dan op vrijdag, waardoor het zeer broeierig zal aanvoelen. Mogelijk levert dit ook enkele pittige onweersbuien op.

Klam

Daarna kan het nog een aantal dagen klam en broeierig blijven. In Wijchen wordt zondag een temperatuur van 28 graden verwacht en op maandag zelfs 29 graden.

(Bron: Weeronline) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen