Gecombineerde routes tijdens ‘Dag van de ommetjes’

Foto: Pixabay

Stichting Wijchen Gezond heeft een vervolg georganiseerd op de ‘ommetjes’ in Wijchen. Het is ‘De dag van de ommetjes’. Er zijn voor zondag 27 augustus speciale routes samengesteld bestaande uit een combinatie van twee of meerdere bestaande ommetjes en die variëren in afstanden.

De wandelaars kunnen die dag tussen 9.30 en 13.30 uur gratis de routekaarten ophalen bij station Wijchen.

Ommetjes

De ommetjes bestaan uit 9 wandelroutes die met elkaar verbonden zijn. De wandelroutes hebben ieder een eigen kleur en zijn in twee richtingen te lopen. De routes zijn gemarkeerd met stickers op lantaarnpalen of plaatjes op palen (routeboekjes zijn af te halen bij Kasteel Wijchen en de Bibliotheek Wijchen).

De bestaande negen ommetjes van Wijchen. Foto: Wijchen Gezond

Gecombineerde routes

Voor ‘De dag van de ommetjes in Wijchen’ zijn 3 routes in Wijchen-Zuid en 3 routes in Wijchen-Noord gemaakt. Ze hebben verschillende afstanden van ongeveer 5, 10 en 15 kilometer. Wandelaars kunnen deze routes ook nog combineren zodat ze een heel groot ommetje kunnen maken van maximaal 30 kilometer.

Rustpunten

Omdat Wijchen Gezond dit jaar 10 jaar bestaat, zal langs de route aandacht geschonken worden aan een aantal projecten die de afgelopen jaren zijn  gerealiseerd. Onderweg zijn voldoende rustpunten waar deelnemers iets kunnen drinken en eventueel gebruik kunnen maken van het toilet.

Op de route in Zuid staat bij het rustpunt OZO (bij de Smelenberg) een ‘voorleesbakfiets’, uitgerust met een complete inventaris van boeken, knuffels, spelletjes, tekenspullen en een geluidsinstallatie.

Wijchen Gezond

Wijchen Gezond is een burgerinitiatief dat met allerlei activiteiten aandacht geeft aan gezondheid. De bedoeling is inwoners van Wijchen bewuster te maken van gezond leven in de breedste zin: gezondheid bevorderen met aandacht voor voeding, beweging, zelfreflectie, zingeving en verbinding.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen