Kampioenschap downhill op de Wijchense Berg

Foto: Licht Verzet

Op de Wijchense Berg in Wijchen wordt op zondag 3 september het Wijchens kampioenschap downhill gehouden.  Het is de achttiende editie van deze wedstrijd voor mountainbikers waarbij het parcours alleen naar beneden wordt afgelegd.

Het kampioenschap is georganiseerd door  MTB-club Licht Verzet uit Nijmegen.

Omweggetje

De track kent diverse uitdagingen als sprongen, drops, scherpe en afhangende bochten. Waar het echt moeilijk wordt is er een ‘by pass’, een omweggetje die wat langer maar een stuk eenvoudiger is en iets meer tijd kost.

Iedere deelnemer krijgt twee keer de kans voor een snelle run. De track is zo uitgezet dat die voor iedereen, vrouw, man, jong of oud goed te doen is.

Parcours

De races beginnen op 3 september om 12.15 uur bij het parcours bij de Wijchense Berg aan de Heumenseweg in Alverna. De entree is gratis; er is beperkte parkeergelegenheid.


FEITEN Downhill mountainbike
  • De downhilldiscipline omvat een parcours dat voornamelijk omlaag loopt en waarin zich diverse obstakels bevinden als sprongen, drops en ‘north shores’ (verhoogde houten rijpaden gemaakt van onderling verbonden bruggen.
  • Het parcous loopt doorgaans over smalle paadjes waarbij meer vaardigheid en rijtechniek vereist zijn als bij crosscountry mountainbike.
  • Downhillfietsen zijn steviger en zwaarder dan bij crosscountry en bieden tegenwoordig steeds meer klimvermogen.
  • Een ‘typische’ downhillfiets is moeilijk te definiëren, maar gaat uit van 13 tot 18 kilo met 150 tot 250 millimeter veerweg aan voor- en achterzijde.
Het downhill-parcours bij de Wijchense Berg. Foto: still uit video-impressie Mini Downhill Cup Wijchen 2018

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen