Slechts een punt voor Smashing tegen Amersfoort

Leonie Rovers in actie
Leonie Rovers in actie
Foto: René Lagerwaard

Smashing heeft de eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen Amersfoort verloten. Na het nipte verlies tegen Velo vorige week, hoopten de Wijchense badmintonners ook nu een aantal punten mee terug te kunnen nemen. Dat mislukte: het bleef bij 1 punt.

Aangezien Casper Spaans en Rune van Salm nog ontbraken door deelname aan het Wereld Jeugd Kampioenschap was het team van Smashing ietwat verrassend: met Ben Maes als zowel speler als coach en Jorian Smeets die zijn debuut in de eredivisie maakte.

Opgeven

In het mannendubbel namen Maes en Teun Gootzen het op tegen Timo Stoffelen en Ruben Wijnands. Na een lange rally gespeeld te hebben, moest het Wijchense tweetal de dubbel opgeven. Dit was een kleine tegenslag voor Smashing, maar tegelijkertijd wonnen de vrouwen met goed spel de eerste set in de dubbel.

Nipt verlies

Katinka Moers en Maureen Zewald speelden tegen Renske Kwakkenbos en Madouc Linders. De eerste set werd gewonnen met 21-17. De tweede en derde set werden verloren met 15-21 en 11-21.

Jorian Smeets speelde in het mannenenkel tegen Stoffelen, maar kwam tekort: 5-21, 9-21. Yannic Smeets nam het op tegen Bart Hoksbergen en verloor nipt: 16-21 17-21.

Eerste punt

In de vrouwensingles speelde Leonie Rovers tegen Esmeralda van Drunen en Zewald tegen Meike Versteeg. Rovers wist haar single in twee sets te winnen: 21-16 en 21-16. Zewald won ook beheerst de eerste set met 21-18, maar trok aan het kortste eind in de tweede en derde set: 17-21, 10-21.

Mixen

Met een tussenstand van 5-1 gingen de mixen van start. Smeets en Moers namen het op tegen Hoksbergen en Kwakkenbos. De eerste set verloren ze nipt met 19-21, maar de tweede werd gewonnen met 21-15. Toch ging de winst naar Amersfoort met 15-21 in de derde set. Rovers en Jorian Smeets wisten geen set te winnen en verloren met 12-21 en 12-21 van Linders en Wijnands.

Teleurgesteld

Enigszins teleurgesteld ging Smashing met slechts 1 met één puntje terug naar Wijchen. De Wijchenaren hebben nu 5 punten uit 3 wedstrijden en staan samen met Roosterse BC onderaan in de eredivisie.

De volgende wedstrijd is zaterdag 7 oktober (19.00 uur) in sporthal Achterlo in Wijchen. Tegenstander is dan Drop Shot uit Den Haag.

Stand

Bron: Badminton Nederland
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen