Advertorial | Zet je merk in de markt met merchandise

Foto: Pixabay

Naamsbekendheid opbouwen is voor veel bedrijven essentieel om te groeien. Het is daarom bij de start belangrijk een naam te kiezen die blijft hangen. Maak het niet te ingewikkeld. En zorg ervoor dat je naam niet te veel lijkt op die van een bekend bedrijf. Je loopt dan het risico dat je via een proces wordt gedwongen de naam aan te passen.

Maar los van de naamkeuze is het belangrijk om je bedrijfsnaam direct goed in de markt te zetten. Je klanten moeten weten dat je bestaat en dat ze bij je terecht kunnen. Of dat nu is voor de lekkerste gebakjes van de buurt of voor uitstekende boekhoudservice. Je merk in de markt zetten is dan ook iets waar je zeker aandacht aan moet besteden. Dit kan op verschillende manieren.

Promotiemateriaal laten maken

Je kunt ter versterking van de naamsbekendheid ook promotiemateriaal inzetten. Deel aanstekers met logo uit aan bezoekers of klanten. Als ze die gebruiken dan zien ze iedere keer weer de naam van je bedrijf. Je kunt er zelfs een QR-code op laten zetten waarmee direct met een smartphone kan worden doorgeschakeld naar je website. Of zet het adres van je website erop, zodat daar meer informatie kan worden geraadpleegd over jouw diensten en producten. Deze aanstekers kun je ook heel goed gebruiken als promotiemateriaal als je je bedrijf elders vertegenwoordigt, zoals op een bedrijvenbeurs of tijdens een evenement waar je als sponsor optreedt.

Promotiecadeaus voor je eerste klanten

Naast giveaways met een relatief lage waarde kun je als startende ondernemer ook andere producten inzetten. Bijvoorbeeld bij de opening van een winkel voor de eerste 50 klanten. Of bij een webwinkel bij de eerste 25 bestellingen met een minimale waarde van een vooraf bepaald bedrag. Het is zaak om te kiezen voor iets dat bij veel mensen in de smaak valt. Je kunt bijvoorbeeld een paraplu laten bedrukken, die komt in het regenachtige Nederland altijd wel van pas. Zorg er dan wel voor dat het logo niet megagroot op de paraplu staat. Dan loopt de ontvanger er niet bij als een soort wandelende reclamezuil. Maar er zijn ook nog genoeg andere cadeaus die voor dit doel in aanmerking komen.

Gepersonaliseerde merchandise bestellen

Bijna elk product kan worden voorzien van een bedrijfsnaam of -logo. Je kunt deze artikelen gewoon online bestellen. Via een webshop kies je uit wat je leuk vindt en wat bij je bedrijf past. Het logo kun je direct bij je order uploaden. Zorg ervoor dat dit van goede kwaliteit is met een hoge resolutie. Op die manier wordt het eindresultaat een stuk mooier. Bedenk vooraf hoeveel exemplaren je nodig hebt, een bestelling is altijd goedkoper per stuk als je een groter aantal bestelt. Je krijgt altijd vooraf een proefdruk per e-mail. Bekijk die goed en ga alleen akkoord als je helemaal tevreden bent over het te verwachten eindresultaat.

Adverteren op wijchen.nieuws.nl? Neem dan contact op met Mark Peeters voor de prijzen en mogelijkheden. Zijn

telefoonnummer is: 06-36 45 43 32, zijn e-mailadres: [email protected].
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen