Sandra Langens wellicht Beste Economisch Ambtenaar

Foto: CLOK

Sandra Langens van Werkorganisatie Druten Wijchen is genomineerd voor de titel Beste Economisch Ambtenaar 2023. De winnaar wordt bekendgemaakt op de Dag van Economische Zaken die wordt gehouden op donderdag 2 november in Amersfoort.

Op deze dag vertellen alle genomineerden waarom zij de titel zouden moeten winnen. Naast Langens zijn genomineerd Gerard de Jong van gemeente Hardinxveld-Giessendam en Ronald van Velzen van de gemeente ’s-Hertogenbosch. De verkiezing is voor alle medewerkers die werkzaam zijn binnen het economische domein van gemeenten, provincies, en andere publieke organisaties in Nederland.

‘Verrassing’

Sandra Langens is beleidsadviseur/accountmanager bedrijven bij Werkorganisatie Druten Wijchen en werkte daarvoor als beleidsadviseur en bedrijfscontactfunctionaris bij de gemeente Wijchen. Op LinkedIn zegt ze over de nominatie: “Wat een leuke verrassing!”

In een interview in IN2 Maas & Waal zei Langens over haar werk: “Wij zijn een soort gids, we maken contact en leggen verbindingen. Niet alleen tussen de gemeente en de ondernemers, maar ook tussen de ondernemers onderling. Dat maakt ons werk steeds nieuw en anders. Het is de charme van ons vak.”

Lokale economie

De Dag van Economische Zaken wordt georganiseerd door CLOK, een onafhankelijke kennisnetwerkbeweging die de lokale economie in Nederland helpt versterken. Het programma voor die dag bestaat uit diverse sprekers, workshops en informatieve sessies. Onder meer over: Hoe kun je artifical intelligence toepassen in jouw werk? Wat zijn de uitkomsten van Bruto Lokaal Product en Brede Welvaart? En hoe kunnen we de samenwerkingsbanden tussen gemeenten en andere overheden versterken?

Sprekers

Sprekers zijn onder anderen Gerlof Rienstra van Rienstra Onderzoek & Advies, Daphne Teling van IVN, Freya Macke van Samen Klimaat Bestendig en Ilknur Dönmez, mt-lid Directie Ondernemingsklimaat van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Bedrijventerreinen

Ook wordt op die dag de winnaar van Meest Klimaatadaptieve en Natuurinclusieve Bedrijventerrein bekendgemaakt. De winnaars van deze verkiezingen krijgen met de titel erkenning voor hun inspanningen waarmee ze anderen inspireren om duurzame groei na te streven.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen