Martijn Derks beëdigd als nieuwe VVD-wethouder (fotoserie)

De 41-jarige Martijn Derks is donderdagavond beëdigd als nieuwe VVD-wethouder van de gemeente Wijchen. Hij is de opvolger van Nick Derks (geen familie) die sinds kort wethouder in de gemeente Apeldoorn is.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering in Kasteel Wijchen werd de voordracht met 27 stemmen voor en 0 tegen door de gemeenteraad aangenomen.

Coalitieakkoord

“In de afgelopen paar jaar heb ik de ins en outs van de gemeente leren kennen. Het is een gemeente waar mensen naar elkaar omkijken. Betrokken zijn. En samen het verschil maken”, aldus de nieuwe wethouder. “Over een klein half jaar breekt de tweede helft van de collegeperiode aan. Er is in de afgelopen periode al veel gerealiseerd. Er staat ook nog veel te gebeuren. Ik heb er ontzettend veel zin in om op mijn manier een bedrage te leveren aan het huidige coalitieakkoord.”

Er staat nog veel te gebeuren. Ik heb er ontzettend veel zin in

Martijn Derks is geboren en opgegroeid op de Valendries en woont inmiddels met zijn vriendin en 3 dochters in Bergharen, waar ze samen een psychologenpraktijk runnen. Hij kent de gemeente goed en neemt de nodige bestuurlijke ervaring met zich mee.

Derks is sinds 2021 bij de Wijchense VVD betrokken en sinds 2022 lid van de gemeenteraad. Hij heeft na zijn carrière als beroepsmilitair verschillende directierollen binnen de zorg vervuld en tevens vervulde hij geruime tijd een bestuurlijke functie binnen VPTZ (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Nederland) en Hospice Wijchen.

Bevlogen

Burgemeester Renske Helmer-Englebert reageert op de benoeming: “We zijn blij met de benoeming van wethouder Derks. Ik heb hem als raadslid leren kennen als een betrokken en bevlogen persoon met oog voor de samenleving. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij zich het werk als wethouder snel eigen maakt.”

Dorpspartijen

Zijn vader Frans Derks, die van 2006 tot 2010 in de Wijchense gemeenteraad zat voor Lokale Dorpspartijen (LDP), was met andere familieleden aanwezig. De plaats van Derks in de gemeenteraad wordt ingenomen door Twan Haerkens (51) die sinds 2020 commissielid voor de Wijchense VVD is.

Het nieuws van wijchen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina en deel berichten! Of krijg

gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen