Freek Thoone (38) wordt nieuwe trainer van AWC

Freek Thoone (m) tekent het contract. Links manager voetbal Björn van de Groes, rechts AWC-voorzitter Guido Ronnes
Freek Thoone (m) tekent het contract. Links manager voetbal Björn van de Groes, rechts AWC-voorzitter Guido Ronnes
Foto: sv AWC

AWC heeft een contract getekend voor volgend seizoen met nieuwe hoofdtrainer Freek Thoone. Als assistent-trainer wordt Nicky van de Groes aangesteld. De huidige assistent-trainer van het eerste, Alfred Verwaaijen, wordt de nieuwe hoofdtrainer van AWC’s O23-1.

Thoone, die in mei verwacht zijn UEFA A-licentie te halen – hij loopt momenteel stage bij Wittenhorst – speelde tot 5 jaar geleden zelf in het eerste van AWC; hij heeft met een groot deel van de huidige selectie zo’n 2 jaar samen gevoetbald.

Daarvoor speelde Thoone (38) bij SV Leunen (waar hij vandaan komt), SV Venray en als profvoetballer bij Achilles ’29. Zijn assistent Van de Groes zwaaide pas vorig jaar af bij het eerste nadat AWC promoveerde naar de derde divisie.

Verlengstuk

Twee weken geleden besloten AWC en huidig hoofdtrainer Lodewijk de Kruijf na 1 seizoen niet samen verder te gaan. Voor een nieuwe hoofdtrainer kwam bij de Wijchense club al vrij snel Freek Thoone in beeld.

“Ook toen hij hier speelde was Freek al een leider in het veld en een verlengstuk van de trainer”, volgens manager voetbal Björn van de Groes. Hij noemt hem verder een inhoudelijk sterke trainer die goed in het profiel van AWC past, en die tegelijkertijd goed snapt dat AWC ook gezelligheid betekent. De spelersraad en de technische commissie waren het vrij snel eens dat Thoone de nieuwe eerste man moest worden.

Dat ik nu die kans krijg, maakt me trots en dankbaar

Thoone zelf is blij met zijn contract bij AWC. “Toen ik 5 jaar geleden hier afscheid nam als speler, had ik altijd de hoop om hier terug te keren als trainer. Dat ik nu die kans meteen krijg, maakt me trots en dankbaar. Ik weet dat ik als persoon goed pas binnen de vereniging en zal er alles aan doen om de jongens binnen de lijnen zo goed mogelijk te laten presteren en het gekregen vertrouwen waar te maken.”

Verwaaijen

Ook Alfred Verwaaijen, de nieuwe trainer van de O23-1, heeft er veel zin in: “Laten we samen bouwen aan zowel winnaars op het veld als winnaars in het leven.”

(bron: sv AWC)

Het sportnieuws van wijchen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina en deel berichten! 

Of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen