Dure nederlaag AWC tegen SV Meerssen

AWC heeft een dure nederlaag geleden tegen SV Meerssen. Door de 2-0 nederlaag zakte de Wijchense voetbalploeg naar de vijftiende plek op de ranglijst, een positie die aan het einde van het seizoen leidt tot het spelen van degradatieduels.

SV Meerssen is een oude bekende van AWC: beide ploegen kwamen vorig seizoen uit in de vierde divisie. De Limburgers werden kampioen, de Wijchenaren promoveerden dank zij de nacompetitie.

Na twee afgelaste wedstrijden (tegen Quick en SteDoCo) had AWC de kans om enige afstand te nemen van de Limburgers, maar al na een kwartier werd daar een streep door gezet. Cem Unal scoorde op aangeven van Demen Roumen 1-0. Na een kans voor AWC’er Daan Pauwels kwamen de gasten nog goed weg toen Nino Everaers uit een vrije trap de bal op de lat schoot.

Rozen

Al snel na de rust kwam de ploeg van trainer Kevin Hofland (oud-profspeler van onder meer PSV en Feyenoord en trainer van Fortuna Sittard en Willem II) op rozen te zitten. Brian Simons zette de 2-0 op het scorebord. Een derde treffer, gescoord door Niek Lacroix met een kopbal, werd wegens buitenspel geannuleerd.

Meer zat er niet in voor AWC dat in blessuretijd Job van de Groes met twee keer geel (dus rood) van het veld gestuurd zag worden.

Voorlopig

Debutant in de 3e divisie B AWC heeft na 15 wedstrijden 16 punten. Mogelijk gaat daar nog een punt vanaf; de punt aftrek voor ongeregeldheden na afloop van het duel tegen UNA is voorlopig opgeschort.

De volgende wedstrijd van AWC is op zaterdag 13 januari, dan spelen de Wijchenaren een uitduel tegen Barendrecht.