Smashing pakt drie punten tegen Amersfoort

Smashing-speler Casper Spaans

De eerste thuiswedstrijd van de tweede helft van het seizoen leverde de badmintonners van Smashing 3 punten op. Tegen Amersfoort, de nummer 6 van de eredivisie, werd met 5-3 verloren.

In het mannendubbel namen Yannic Smeets en Rune van Dalm het op tegen Ruben Wijnads en Timo Stoffelen die de eerste zege binnenhaalden: 8-21, 8-21. Het vrouwendubbel ging tussen Lieke Maes en Maureen Zewald tegen Meike Versteeg en Renske Kwakkenbos. De Wijchenaren wisten deze partij met overtuiging te winnen (21-12, 21-10). Het eerste puntje voor Smashing was daarmee binnen.

Spanning

In de singles nam Leonie Rovers het op tegen Anouk van Wijk, maar zij wist na een spannende eerste set er niet meer uit te halen (18-21, 14-21). Smeets nam het ondertussen op tegen Bart Hoksbergen. Na lange rally’s en een hoop spanning ging deze wedstrijd uiteindelijk ook naar Amersfoort met 19-21, 19-21.

Snelheid

Met een voorsprong van 1-3 voor Amersfoort, gingen Van Dalm en Zewald van start in de singles. Van Dalm wist tegen Dennis van Bekkum met snelheid en precisie de eerste set te winnen. De tweede set was spannender, maar de Wijchenaar wist ook deze set naar zich toe te trekken (21-7, 21-16). Zewald speelde tegen Versteeg en ook deze partij ging naar Smashing: (21-11, 21-13).

Gelijke tussenstand

Met een tussenstand van 3-3 werd begonnen aan de dubbels. Maes en Smeets wisten er na 19-21 en 21-14 een derde set uit te halen tegen Stoffelen en Kwakkenbos. Die set liep vol spanning op tot 20-20, maar ging met wat pech toch uiteindelijk naar Amersfoort: 20-22.

Achterstand

Rovers en Casper Spaans verloren de eerste set tegen Wijnands en Van Wijk, maar de tweede werd ondanks een achterstand gewonnen: 22-20. De derde set ging echter weer naar Amersfoort (17-21), waarmee de eindstand op 3-5 werd bepaald.