Derde editie Batenburg Baroque Festival al in juli  

Beeld van Batenburg Baroque in 2023 met links Judith Steenbrink
Beeld van Batenburg Baroque in 2023 met links Judith Steenbrink
Foto: Wouter Jansen

Het begin een traditie te worden. Wat 2 jaar geleden voorzichtig begon als een muziekfestival in Batenburg, is eigenlijk al niet meer weg te denken. De derde editie van het Batenburg Baroque Festival staat gepland voor 12 tot en met 14 juli.

In de eerste 2 edities presenteerde het festival zich als een toegankelijk festival met concerten van internationaal niveau op historische plekken in Batenburg en omgeving waarbij naast barok ook fusion, folk en jazz klonk.

Succes

Judith Steenbrink, die het festival opzette en organiseert vertelt: “De eerste twee edities waren een enorm succes. Prachtige concerten en enthousiast publiek. De inzet van vrijwilligers was hartverwarmend. Ook voor activiteiten zoals wandelingen, het festivalkoor en restauranttuinen was volop belangstelling.”

Verschoven

Het festival wordt met de derde editie verschoven van eind augustus naar medio juli. “Als violiste van Holland Baroque is mijn concertagenda het hele seizoen vol geboekt. In de zomer wil ik met mijn gezin op vakantie. De afgelopen jaren lukte dat niet helemaal”, zegt Steenbrink.

Het accent komt sterker te liggen op het ondersteunen van jong talent

Maar er is ook een andere reden: “In 2024 komt het accent tijdens het festival sterker te liggen op het ondersteunen van jong talent. Ook gaan we concerten spelen op basisscholen in onder andere Batenburg, Hernen en Leur. Dat kunnen we nu doen net vóór de zomervakantie. Er zijn dat weekend mensen die zich voorbereiden op de Nijmeegse 4Daagse. Ook daar hebben we aan gedacht: er komt een muziekwandeling waar wandelaars kunnen trainen.”

Batenburg Baroque 2023. Foto: Wouter Jansen

Filmvertoningen

Batenburg Baroque Festival is een toegankelijk festival voor een breed publiek uit Batenburg en omgeving en liefhebbers uit het hele land, op historische locaties die niet vaak hun deuren openen.

Nieuw in de volgende editie zijn (muzikale) filmvertoningen in samenwerking met Cinema Roma in Wijchen.

Ravenstein

Ook vinden er voor het eerst concerten plaats in Ravenstein. Van oudsher namelijk lagen de twee heerlijkheden tegenover elkaar: Het Land van Ravenstein en de Heerlijkheid Batenburg. “Nu verbinden we via deze culturele uitwisseling Gelderland en Brabant met elkaar.”

Suyderhoud Academy

De Suyderhoud Award voor jong talent wordt omgevormd tot een Suyderhoud Academy. Ook worden de genomineerden van de Suyderhoud Award voor het eerst betrokken bij educatie-concerten.

Kaartverkoop

Vertrouwd zijn concerten in de Oude Victor, in de concertschuur in Appeltern, bijpraten in Bar Baroque, Restauranttuinen, het festivalkoor en concertwandelingen. Op 1 mei 2024 wordt het programma bekendgemaakt en vanaf 3 mei 2024 begint de kaartverkoop.

Het nieuws van wijchen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina en deel berichten! Of krijg

gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen