Liesbeth Hemrica bestuurslid Museum Kasteel Wijchen

13 jan , 17:15 Nieuws
liesbeth hemrica
Het bestuur van Museum Kasteel Wijchen heeft Liesbeth Hemrica benoemd tot lid van het bestuur. Met haar komst heeft het museum weer een voltallig bestuur.
Hemrica is als zelfstandig advocaat en mediator gevestigd in Wijchen en een ervaren toezichthouder in de sectoren zorg en welzijn. Met haar komst heeft Museum Kasteel Wijchen weer een voltallig bestuur.

Nieuw

Op 4 oktober 2023 trad Lieke Kamphuis, directeur van Museum Gebroeders van Lymborch Huis /Stichting Maelwael Van Lymborch in Nijmegen, al toe tot het bestuur. Hemrica is sinds 3 januari in functie. Beide nieuwe bestuursleden volgen Anne van den Bosch en Hans van Haeren op die op 4 oktober 2023 na het verstrijken van hun benoemingstermijnen zijn teruggetreden.

Samenstelling

Met ingang van 3 januari 2024 kent het bestuur van Museum Kasteel Wijchen de volgende samenstelling: Alex Elemans (secretaris), Liesbeth Hemrica, Lieke Kamphuis, Robert-Jan Lambrichs, Walther Verhoeven (voorzitter) en Ruud Weijling (penningmeester).

Cultureel erfgoed

Museum Kasteel Wijchen bewaart het cultureel erfgoed van Wijchen en omgeving en maakt dit toegankelijk voor publiek. Het museum vertelt in het monumentale kasteel in het centrum van Wijchen het verhaal van de ontwikkeling van deze streek vanaf de prehistorie.
Dat doet het museum aan de hand van een archeologische collectie, wisseltentoonstellingen, educatieve programma’s en tal van andere activiteiten. Museum Kasteel Wijchen is zes dagen per week (niet op maandag) te bezoeken.