Eerste gelijkspel voor badmintonners Smashing

Maureen Zewald van BC Smashing
Maureen Zewald van BC Smashing
Foto: René Lagerwaard

BC Smashing heeft voor het eerst dit seizoen gelijkgespeeld. Tegen Roosterse BC werd het in eigen huis in sporthal Achterlo 4-4. De wedstrijd tussen beide onderste teams in de eredivisie bleef dus onbeslist.

De wedstrijd werd bijgewoond door onder anderen jeugdspelers van clubs in de regio die bij elkaar waren geweest voor een clinic van toptrainer Paul Vennekes. Velen van hen bleven hangen om deze eredivisiewedstrijd bij te wonen.

Zware pot

Rune van Dalm en Yannic Smeets begonnen in het mannendubbel tegen Nico Hermans en Noah Jongen. De mannen uit Roosteren hebben slechts 1 dubbel verloren dit seizoen, dus het beloofde een zware pot te worden. Ook deze wedstrijd ging naar de mannen van Roosterse: 21-13 21-8.

In het vrouwendubbel namen Maureen Zewald en Lieke Maes het op tegen Rachelle Lemmens en Stefanie Nijsse. De vrouwen van Smashing trokken de wedstrijd naar zich toe met 21-14, 21-16.

Gebrand

Smeets speelde in het enkelspel tegen Sander Prenen. De Wijchense speler pakte de winst met 23-21, 21-18. Leonie Rovers was in haar wedstrijd tegen Xenia Koelmel gebrand op een overwinning – eerdere ontmoetingen tussen beide vrouwen werden gewonnen door Koelmel. En ook ditmaal bleek zij de betere: 21-15, 21-17.

Zenuwslopend

Van Dalm speelde tegen Thijs van den Berg. De vorige keer wist hij, na 20-14 achter te staan in de derde set, toch het punt te pakken. Ook deze partij werd zenuwslopend en leverde Smashing een punt op: Van Dalm won met 18-21, 21-16, 22-20.

Bij Zewald was het een stuk minder spannend. Zij mocht het opnemen tegen Milou Meuffels, die mocht invallen. De eerstedivisiespeelster probeerde alles, maar kon geen potten breken. Zewald won de partij met 21-13, 21-7.

Onderspit

Er moesten nog twee mixeddubbels gespeeld worden en er was 1 punt nodig voor de overwinning. Casper Spaans en Leonie Rovers moesten echter het onderspit delven tegen Noah Jongen en Xenia Koelmel: 19-21, 21-12, 21-12.

Als laatste mochten Teun Gootzen en Lieke Maes het opnemen tegen Nico Hermans en Stefanie Nijsse. Althans, dat was het plan. Vanwege wat lichte pijntjes bij Maes werd de 16-jarige Sterre Bang opgetrommeld om in te vallen. Dit deed ze geweldig. Ondanks dat dit haar eerste eredivisiewedstrijd was, stond ze zonder angsten te spelen. De wedstrijd ging op en af, maar de winst was voor Roosterse BC dat met 14-21, 21-16 en 22-20 won.

Gelijkspel

Met een uitslag van 4-4 wist Smashing het eerste gelijkspel van het seizoen binnen te halen. De Wijchenaren gaan komende zondag op bezoek bij Almere dat momenteel op de tweede plaats in de eredivisie staat. Smashing kan de borst natmaken want de eerstkomende thuiswedstrijd is zondag 27 januari tegen Dunlop, de nummer 1 in de competitie.

 Bron: Badminton.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen