British Corner Shop op Bijsterhuizen failliet

Distributiecentrum van British Corner Shop op Bijsterhuizen
Distributiecentrum van British Corner Shop op Bijsterhuizen
Foto: Google Maps

British Corner Shop in Wijchen is door de rechtbank in Amsterdam failliet verklaard. Het bedrijf op Bijsterhuizen houdt zich bezig met opslag en distributie van typisch Britse producten, zoals thee, biscuits, Marmite en andere typisch Britse merken die in andere landen minder bekend en verkrijgbaar zijn.

Vorige week werd bekend dat de online retailer in Bristol zijn activiteiten heeft gestaakt en dat alle 20 werknemers zijn ontslagen. Dat betekent ook het einde voor het distributiecentrum op Bijsterhuizen. Bij de vakbond is inmiddels een melding van collectief ontslag gemeld.

Brexit

British Corner Shop leverde jaarlijks circa vijf miljoen typisch Britse producten aan voornamelijk expats. Het bedrijf had een online winkel om in die behoefte te voorzien.

Scones. Foto: Pixabay

Dat deed het bedrijf altijd vanuit het Verenigd Koninkrijk, maar door de Brexit is de wet- en regelgeving zodanig aanpast dat er een nieuw Europees distributiecentrum werd gezocht. Dat werd gevonden in Wijchen.

Kwaliteit

Peter Brighouse, operations director van British Corner Shop, zei indertijd over die keuze op de site van Oost NL:

“Nederland heeft een gunstige geografisch ligging om zowel aan onze inkomende als aan onze uitgaande behoeften te voldoen. We kozen voor vestiging in Wijchen vanwege de kwaliteit van de vestigingslocatie, goede logistieke infrastructuur, toegang tot geschoolde arbeidskrachten en supply chain-overwegingen.”

 

Adverteren op wijchen.nieuws.nl? Neem dan contact op met Mark Peeters voor de prijzen en mogelijkheden. Zijn

telefoonnummer is: 06-36 45 43 32, zijn e-mailadres: [email protected].
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen