Aanvaller Safa Kizir keert volgend seizoen terug bij AWC

Foto: Unsplash

Safa Kizir keert na 2 seizoenen VV Gemert terug bij AWC. De 28-jarige aanvaller uit Gennep speelde eerder al 5 seizoenen voor AWC. Naast het terughalen van Kizir hebben ook 15 spelers van de huidige selectie hun jawoord gegeven voor volgend seizoen.

Kizir kwam in 2017 van het Gennepse Vitesse ’08 naar Wijchen en speelde daar tot juli 2022. Destijds zei hij dat hij graag hogerop wilde en een stap wilde maken en daarom koos voor de Brabantse derdedivisieclub. Tot nu stond Kizir bij VV Gemert mede door blessureleed slechts 4 keer in de basis bij competitiewedstrijden en viel hij 12 keer in. Hij scoorde  3 keer en gaf 1 assist. In het KNVB-bekertoernoooi viel hij 1 keer in.

Doelpuntenproductie

Kizir, in het dagelijks leven docent lichamelijk opvoeding aan het Udens College, had destijds een groot aandeel in de doelpuntenproductie van AWC dat toen nog in de hoofdklasse uitkwam. Hij kwam als twintiger naar de toenmalige eersteklasser AWC. Met deze club werd hij topscorer, kampioen en promoveerde hij naar de hoofdklasse.

Safa Kizir, nu nog speler van VV Gemert. Foto: VV Gemert

Meerwaarde

Nieuwe trainer Freek Thoone, die volgend seizoen Lodewijk de Kruijf opvolgt, is blij met het terughalen van Kizir. “Ik ken Safa natuurlijk uit mijn eigen tijd als speler en had in het veld een enorme klik met hem. Toen ik trainer werd bij AWC heb ik meteen gezegd dat ik graag Safa terug wilde halen omdat ik overtuigd ben van zijn meerwaarde voor AWC en ik weet dat hij uitstekend bij club en de groep past.”

Blijvers

Van de huidige selectiegroep blijven inmiddels 15 spelers bij AWC. Dat zijn Tijn van de Groes, Job van de Groes, Wiebe Veltmaat, Idar Kramer, Just Berends, Sven Jansen, Mels Lantang, Daan Pauwels, Dennis Straten, Vinay Saltani, Youri Hubers, Ries Visser, Bas Brussaard, Thijme Engel en Daan de Bruin.

Weinig verloop

Thoone is ook blij met de verlenging van een groot aantal spelers. “AWC heeft gebruikelijk weinig verloop en het stemt me tevreden dat het grootste deel van de groep ook volgend jaar voor AWC wil spelen.”

De Wijchense derdedivisionist hoopt in de komende weken nog meer blijvers bekend te kunnen maken. Verder kijkt de club rond of zij zich nog op specifieke posities kan versterken met spelers die passen in het profiel van de club.

Het sportnieuws van wijchen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina en deel berichten! 

Of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen