Vrouwen van Trivos pakken tien punten (fotoserie)

De vrouwen van Trivos wonnen afgelopen zaterdag met 4-0 van Salvora en schreven daarmee 5 punten bij op hun puntentotaal. De Wijchense volleybalsters staan hiermee nog steeds aan kop in de tweede divisie B en komen steeds steviger in het zadel te zitten met nog 7 wedstrijden te gaan in de competitie.

“We speelden een zeer solide wedstrijd en doordat de nummer 2, VoCASA, met 4-0 heeft verloren van WSV, pakken we in feite nu 10 punten. Daarmee lopen we 9 punten uit op onze directe concurrentie”, analyseert een tevreden coach Marcel van Zuijlen.

Ace Driessen

In de eerste set komt Trivos op voorsprong met scherp spel van Roos Mast en een killblok van Esmee Driessen. Het is al snel 5-0. Salvora heeft duidelijk moeite met de pass. Ondanks al het Trivos-geweld geven de gasten niet op. De eerste time-out valt aan de kant van Salvora als het 18-12 is. Het helpt niet. Er volgt een ace voor Driessen. Aan het eind van de set maken Roos Mast en Kristy Goijarts het met mooi aanvalswerk af: 25-16.

Volle kracht

In de tweede set start Trivos op achterstand. Salvora begint duidelijk met hernieuwde kracht en loopt 4 punten voor. Trivos blijft een tijdje tegen de achterstand aanhikken, maar dan klappen Mast, Norah van Beers en Goijarts erop en zijn ze bijna bij. Na een time-out voor Salvora komt Trivos op voorsprong.  De verdediging draait op volle kracht met libero Wieneke Eggermont en Van Beers, Driessen en Goijarts slaan erop los. Van Beers beslist de set op 25-16.

Fouten

In set nummer 3 loopt Trivos een paar punten uit, maar Salvora haakt aan. Het wordt 11-11. Maar dan veert Trivos weer op en loopt uit naar 16-12. Bij 21-17 neemt Salvora een tweede time-out. De kentering komt niet. Er volgen nog een mooie midaanval van Kyra van Dijk en een geweldige pipe-aanval van Goijarts tot het 25-18 wordt.

In de vierde set is de scherpte er bij aanvang wat af. Via  8-8 wordt het 13-8. De punten die hierna worden gescoord, zijn voornamelijk afkomstig van fouten van de tegenstander. Van Zuijlen grijpt met een time-out in als het 22-19 is. Daarna volgen nog een paar zinderende minuten, waarbij Trivos Salvora laat naderen tot 23-22, maar dan volgen twee fouten van de gasten en zijn het Van der Bend en Debbie de Graaf die met hun blok de wedstrijd beslissen: 25-23.

Solide wedstrijd

Marcel van Zuijlen: “We hebben de uitwedstrijd tegen dit team met 4-0 gewonnen, dat gaf ons goede papieren voor vandaag. Maar Salvora heeft haar laatste twee wedstrijden gewonnen tegen twee top 5-teams. We wisten dus dat we deze wedstrijd niet moesten onderschatten. We hebben een solide wedstrijd gespeeld en zijn in de tweede set knap teruggekomen na de achterstand. Ik heb me dan ook nergens in de wedstrijd druk hoeven maken, alleen in de vierde set werd het even spannend. We hebben goede zaken gedaan vandaag, door deze 5 punten te pakken, maar ook doordat VoCASA met 0-4 heeft verloren in Warnsveld van WSV. We nemen nu 9 punten afstand van de nummer 2.”

Komende zaterdag week speelt Trivos weer thuis in Sportcentrum Arcus, dan tegen Avior uit Deventer (15.00 uur).

(Bron: Annemarie Driessen)