MHC Wijchen op zoek naar oude foto’s

Een foto uit de oude doos; een jeugdteam van MHC Wijchen in het seizoen 1980-1981
Een foto uit de oude doos; een jeugdteam van MHC Wijchen in het seizoen 1980-1981
Foto: MHC Wijchen

MHC Wijchen bestond vorig jaar 50 jaar en dat wordt dit jaar luister bijgezet met een speciale editie van het online magazine SHOOT van de hockeyclub. De club is op zoek naar foto’s en verhalen uit de afgelopen 5 decennia.

In de lustrumeditie komen foto’s uit de oude doos met korte verhalen van de oprichting in 1973 tot en met het lustrumjaar 2023. De eerste foto’ s zijn al binnen, maar de club zoekt nog veel meer fotomateriaal.

Expositie

De foto’s en worden verzameld door Angelique van Hemert-Botman en Vivienne Rutten. Beiden zijn al vele jaren verbonden aan de club en spelen bij de trimhockeyers van MHC Wijchen. De foto’s worden gedigitaliseerd en gebruikt voor het online lustrummagazine van SHOOT en een foto-expositie op zondag 21 april tijdens het lustrumweekend voor alle (oud)leden van MHC Wijchen.

Bouwkeet

De vereniging werd opgericht in 1973, in de tijd dat Wijchen een groeigemeente was en waarin veel mensen van buiten de gemeente kwamen wonen. Al kort na juni 1973 had de vereniging 60 leden. Een afgekeurde bouwkeet fungeerde als clubhuis.

De luchthal van MHC Wijchen. Foto: archief wijchen.nieuws.nl

Er waren twee speelvelden en een trainingsveld. Het eerste kunstgrasveld werd in 1987 gelegd.

Wegens de aanwas van met name mini’s en jeugdleden bleek al spoedig dat er een tweede kunstgrasveld noodzakelijk was; dat werd in 2001  gerealiseerd. De aanhoudende groei van met name jonge jeugdleden leidde in 2011 tot de aanleg van een derde veld (semiwater). Ook is dat jaar een nieuw clubhuis gerealiseerd.

Kampioen

In 2018 is het eerste veld vervangen door een waterveld. In 2019 is het laatste zandveld  vervangen door een semiwaterveld. Nu heeft MHC Wijchen, dat inmiddels circa 750 leden telt, 2 watervelden en 1 semiwaterveld; ook bezit de club een luchthal waar in de winter in gehockeyd kan worden. En met succes want vorige maand werd het eerste mannenteam kampioen in de tweede klasse.

Fotomateriaal

Wie foto’s heeft uit de 50-jarige historie van MHC Wijchen en deze beschikbaar wil stellen kan het fotomateriaal sturen naar [email protected].

Het sportieuws van wijchen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina en deel berichten! 

Of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen