Krijgt Lambrasse te maken met rattenoverlast?

Foto: Canva AI

Zal de komst van McDonald’s en KFC naar Lambrasse ook leiden tot rattenoverlast? Dat vraagt GroenLinks zich af na berichten over een rattenplaag langs de A4 bij Leiderdorp, waar ook beide fastfoodketens gevestigd zijn. De ratten komen uit het naburige slootje op de etensresten van de fastfoodrestaurants af.

De overeenkomsten met de ontwikkelingen in Lambrasse – naast een water, met een geplande vestiging van McDonald’s en KFC – dringen zich op volgens GroenLinks dat daarom vragen heeft gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Vuilnisbakken

De oorzaak van de rattenoverlast in Leiderdorp komt waarschijnlijk door het afval dat bezoekers op de parkeerplaats achterlaten: lege drinkbekers, kartonnen bakjes en etensresten zoals friet. Ondanks de vele vuilnisbakken die er bij beide vestigingen staan, gooien sommige mensen hun afval toch gewoon op straat.

Projectontwikkelaar

Groenlinks wil weten hoe het college hiertegen aankijkt in verband met de gemaakte afspraken met de projectontwikkelaar Van Thiel voor wat betreft het bijhouden van afval. Omdat alleen afvalbakken niet voldoende effect sorteren, wil GroenLinks weten welke handhavingsmethoden in Lambrasse ingezet gaan worden om afval te reduceren.

Afspraken

Volgens de fractie worden er nu al ratten gesignaleerd in het waterperceel in Lambrasse; GroenLinks wil weten of er met de kopende partij afspraken zijn gemaakt over het onderhoud en het beperken van het aantal ratten in het perceel. Mochten die afspraken er niet zijn, dan wil de fractie dat die alsnog worden gemaakt.

Lambrasse II

Verder wil GroenLinks dat de raad wordt bijgepraat over de ontwikkelingen op Lambrasse II, het perceel ten westen van het huidige Lambrasse. In de collegevergadering van 16 juli 2013 heeft het college in een principebesluit de kaders voor de planontwikkeling van Lambrasse fase II aangegeven, namelijk horeca, leisure en/of een hotel/zorghotel. Omdat het geldende bestemmingsplan de gewenste ontwikkeling niet mogelijk maakte, is een jaar geleden een gewijzigd bestemmingsplan aangenomen.

Dossier: Lambrasse
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen