The Passion in het teken van ‘Ik geloof in jou’

Foto: samenwerkende kerken Wijchen

Ook dit jaar weer organiseren de samenwerkende kerken in Wijchen een lokale editie van The Passion. Van 9 maart tot en met 1 april staat het evenement in het teken van geloof, hoop en liefde. Op Witte Donderdag, 28 maart, is er een voettocht.

De samenwerkende kerken in Wijchen zijn de Evangelische gemeente Parousia, Protestantse Gemeente Rivierenland-Oost en De Twaalf Apostelen. Het thema van de Passion 2024 is: Ik geloof in jou. De opening is op zaterdag 9 maart om 11.00 uur in de tuin van de H. Antonius Abt-kerk in Wijchen.

Kruis

Van 9 maart tot en met 1 april ligt in de tuin van de Antonius Abt-kerk in Wijchen een groot kruis. Mensen kunnen overdag naar het Kruis van Verdriet en Hoop toe om een kaars aan te steken en een hoop of wens op te schrijven.

Voettocht

Op Witte Donderdag, 28 maart, is er een voettocht met het kruis van de kerk naar parochiecentrum De Schakel. Om 19.00 uur is er eerst een viering, zowel in de H. Antonius Abt-kerk als De Schakel. Om 20.00 uur begint de voettocht.

Daarna, om 20.30 uur, is het gezamenlijk kijken naar de televisie-uitzending van The Passion die dit jaar in Zeist plaatsvindt. De muzikale paasvertelling van KRO-NCRV is Jezus’ verhaal van geloof, hoop en liefde. Dit evenement wordt elk jaar uitgezonden op Witte Donderdag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen