Punt voor hockeyvrouwen bij hervatting competitie

Blije gezichten na de 1-1 tegen QZ

De eerste wedstrijd na de winterstop heeft voor de hockeyvrouwen van Wijchen een punt opgeleverd. Op eigen terrein werd het tegen QZ uit Nijmegen 1-1. In september werd er bij QZ nog kansloos met 7-2 verloren.

In het eerste kwart waren beide partijen nog zoekende. Er waren weinig grote kansen en zowel Wijchen als QZ was op zoek naar controle.

Mogelijkheden

In het tweede kwart wist de thuisploeg beter gebruik te maken van de ruimtes op het veld en kreeg het een aantal mogelijkheden. Halverwege het tweede kwart maakte Fientje Smits de bal goed vrij in de cirkel en schoot hard de 1-0 binnen.

Meer grip

Na de rust probeerden de bezoekers om het wedstrijdbeeld te kantelen. Hoewel Wijchen wat minder aan aanvallen toekwam, wist QZ ook weinig kansen te creƫren. Juist toen in het vierde kwart Wijchen weer wat meer grip kreeg op het veldspel van QZ, was het QZ dat uit een snel genomen vrije slag de 1-1 maakte.

De thuisploeg kreeg nog een aantal strafcorners, maar wist deze niet te verzilveren.