Wijchense hockeyers verrassen met winst op Bemmel

De hockeycompetitie is na de winterstop ook voor de mannen begonnen. MHC Wijchen begon de tweede seizoenshelft voor veel publiek met een 3-2 zege op Bemmel. Daar zag het in het begin niet naar uit want, ondanks een sterk begin, kwamen de gasten, die op de derde plek stonden, met 1-0 voor.

Het was een zware pot voor de mannen van coach Paul Meijer en daarom moest in de rust het en ander worden aangepakt om in eigen huis een goed resultaat te behalen.

Fout

Na de pauze was dit meteen terug te zien en kwam Wijchen op 1-1 door Lars Wortelboer die een strafcorner benut. Niet veel later kwam de 2-1 voor Wijchen op het scorebord door een mooie counter waaruit Wouter Brugman scoorde.

Een minuut voor het einde van de derde kwart werd een fout gemaakt op het middenveld, waardoor Bemmel kon counteren en de 2-2 kon laten aantekenen.

Eigen doelpunt

De mannen van Wijchen moesten weer aan de bak en gaven alles in de laatste kwart en dat werd beloond. Wijchen kwam op een 3-2 voorsprong door inzet van Brugman (eigen doelpunt van Bemmel). Met deze voorsprong was een stunt in de maak en daar werd ook hard voor gestreden.

Middenmoot

De laatste paar minuten probeerde Bemmel nog van alles, maar de 3 punten bleven in Wijchen. Hiermee maakt Wijchen een stap richting de middenmoot. Volgende week is in Limburg Horst de tegenstander (in punten gelijk) en dat betekent een kans voor Wijchen om afstand te nemen van de onderste ploegen.