Wijchen zet concurrent Horst terug met 5-3 zege

De hockeyers van Wijchen hebben een knappe 5-3 overwinning behaald in en tegen Horst, dat in punten gelijk stond en een directe concurrent is om een stap te maken naar de veilige middenmoot. Lars Wortelboer scoorde drie keer.

Een wedstrijd die het best als rommelig met veel doelpunten kan worden omschreven, begon met een kwart waarin beide teams zochten naar het juiste spel. Wijchen wist de openingstreffer te maken via een corner van Lars Wortelboer (1-0). Niet veel later benutte Horst een onscherp moment van Wijchen en scoorde 1-1.

Strafcorner

Het tweede kwart wilde Wijchen de overhand gaan nemen door sterk te starten. De 1-2 via wederom een strafcorner van Wortelboer was het begin van een sterk kwart voor de uitspelende ploeg. Koen Schipper deed er een schepje bovenop door de 3-1 te scoren met een strakke klap op de plank. Met die stand ging ook de rust in.

Energie

Horst leek in het derde bedrijf ergens energie vandaan gehaald te hebben, want de thuisploeg sprong sterk uit de startblokken. Horst kreeg veel corners, waarvan er een werd benut: 2-3. Deze enige goal in dit kwart was het startpunt van een spannende laatste 17,5 minuten.

Hattrick

Wijchen wilde koste wat het koste met de 3 punten weggaan, en koos daarom nog steeds voor de aanval. Een mooie combinatie van het middenveld en de aanval van Wijchen leidde tot een strafbal. Aanvoerder Wortelboer maakte hiermee zijn hattrick compleet: 2-4.

De wedstrijd moest in het slot gegooid worden, maar dat ging nog niet zo makkelijk. De thuisploeg kreeg kans op kans en uit een snelle counter wist Horst de aansluitingstreffer te maken (3-4). Aanvaller Schipper maakte echter aan alle onzekerheid een eind door met een fraaie backhand de 3-5 binnen te schieten.

Linkerrijtje

Wijchen heeft met de overwinning 3 punten afstahd genomen van Horst waarmee het linkerrijtje in zicht is. Wijchen kan volgende week tegen Wageningen (nummer 3 in de stand) een gooi doen naar de linkerhelft van de ranglijst. De wedstrijd begint om 14.45 uur.