Tim Knol en Sinan Can naar Batenburg Baroque Festival

Een bomvolle Nieuwe Victor in Batenburg tijdens de eerste editie van Batenburg Baroque Festival
Een bomvolle Nieuwe Victor in Batenburg tijdens de eerste editie van Batenburg Baroque Festival
Foto: CIZO Communicatie Wijchen

Singer-songwriter Tim Knol en documentairemaker Sinan Can zijn dit jaar 2 gasten die bijdragen aan het Batenburg Baroque Festival. Onder leiding van Knol kan een muziekwandeling worden gemaakt. Can komt vertellen over zijn werk, aansluitend op een concert met Arabische muziek.

Het volledige programma van Batenburg Baroque Festival wordt op 1 mei bekendgemaakt, maar bekend is wel dat dit jaar ook concerten worden gehouden in de Garnizoenskerk in het historische centrum van Ravenstein. “Vanaf Batenburg kunnen belangstellenden het fietspontje nemen om er te komen”, zegt Judith Steenbrink, initiatiefnemer van Batenburg Baroque Festival dat zijn derde jaar ingaat.

De Wandelclub

“Nieuw is ook een muziekwandeling met singer-songwriter Tim Knol. Hij komt met zijn wandelclub naar Batenburg.” De Wandelclub is geboren in 2020 en is een initiatief van Tim Knol en Excelsior-Recordings om tijdens de coronaperiode te kunnen blijven optreden met muziek in de buitenlucht.

De Garnizoenskerk in Ravenstein. Foto: Wikipedia/Michiel1972, CC BY-SA 3.0

Na 4 jaar is de vereniging nog steeds volop in beweging. De Wandelclub neemt wandelaars mee naar de mooie plekken in het land en verrast de deelnemers op een optreden. Jaarlijks organiseert De Wandelclub allerlei wandelingen, zoals nu bij het Batenburgse festival.

Arabische muziek

“Documentairemaker Sinan Can komt vertellen over zijn werk en zijn liefde voor de 13de-eeuwse soefimysticus Jalal ad-Din Rumi, aansluitend bij een concert met Arabische muziek”, zegt Steenbrink.

Rumi (1207-1273) is een van de belangrijkste personen uit de Perzische dichtkunst door zijn religieuze dichten. Hij ontwikkelde onder andere de dans Sema en stichtte de derwisj-orde Mevlevi, een soefi-orde van mystici, religieuze dansers en muzikanten. In de dans draaien de zogeheten Semazen (wervelende derwisjen) om hun as, waarbij zij mediteren en de naam van God aanroepen.

Holland Baroque

Het barokgezelschap Holland Baroque neemt dit jaar weer een bijzondere solist mee rondom het thema ‘Tarantella’.

Kaarten voor het festival, dat van vrijdag 12 tot en met zondag 14 juli wordt gehouden, zijn vanaf 3 mei te koop via de site van het festival.

Het nieuws van wijchen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina en deel berichten! Of krijg

gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen